Ege'de 5 büyüklüğünde deprem

Son depremler AFAD Çanakkale İzmir

AFAD'dan gelen son dakika bilgisine göre Ege Denizi Midilli Adası'nda 5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin 15,82 kilometre uzağında gerçekleşti. Deprem, İzmir ve çevresinden de hissedildi. Bu depremin ardından 3.6'lık bir deprem daha kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.38'de merkez üssü Ege Denizi Midilli Adası olan 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deniz yüzeyinin 14,95 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 15,82 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

İzmir, Çanakkale'nin Ayvacık, Balıkesir'in Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde özellikle yüksek katlı binalarda hissedilen deprem sonrası bazı kişiler dışarı çıkarak bir süre bekledi.

Depremin, bölgede herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı öğrenildi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ege Denizi'nde meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen bilgilere göre hasar gören herhangi bir yapımız yok. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız" dedi. 

BİR DEPREM DAHA

5 büyüklüğündeki depremin ardında AFAD'ın verilerine göre, aynı bölgede saat 13:49'da bir sarsıntı daha kaydedildi.

Saat 17:31'de ise 3 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. 

Kaynak: Haber Global TV

AFAD Ege Denizi deprem son depremler Çanakkale İzmir