Deprem uzmanı ilçe ilçe saydı ve uyardı: 6.9 büyüklüğünde...

Deprem Son depremler
Deprem uzmanı ilçe ilçe saydı ve uyardı: 6.9 büyüklüğünde...

Midilli Adası ve Ayvacık açıklarında bir haftadır art arda meydana gelen depremler sonrası Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok önemli açıklamalar geldi. Ercan, "Bu bölge, yeniden toparlanarak 6.9 büyüklüğünde bir depremi üretmeye gebedir" dedi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre Midilli Adası ve Çanakkale Ayvacık açıklarında son bir haftadır 4.0 büyüklüğünde gerçekleşen depremler sonrası yorumları ve uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni bir açıklama geldi.

Oda TV'ye özel açıklamalarda bulunan Prof. Ercan, korkutan tespitlerde bulundu.  

Bölgedeki gerginliğin boşalması için daha yüksek şiddette bir deprem beklediğini belirten Ercan, şunları ifade etti:  “Karaburun-Midilli arası çok uzun süredir deprem beklediğimiz yerlerden biriydi. Dört-beş yıl önce bu bölgede bir deprem oldu ancak bu depremin büyüklüğü beklediğimiz kadar olmadı. Karaburun’un üretmesi gereken deprem, yaklaşık 7- 7.2 büyüklüğünde bir deprem ancak 7’den daha küçük bir deprem üretti. Gerginliğini boşaltamadı. 6.7- 6.8’lik depremler bu bölgedeki gerginliği boşaltmak için yeterli değildir.” 

İLÇE İLÇE SAYDI, UYARDI

Depremlerin İzmir’de de hissedileceğini belirten ve özellikle Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli, Mavişehir, Alaybey, Menemen, Bayraklı ve Bornova’da bulunan yapılarla ilgili uyarılarda bulunan Ercan şöyle devam etti:

 “Bu bölge, yeniden toparlanarak 6.8- 6.9 büyüklüğünde bir depremi üretmeye gebedir. Ne zaman olacağı konusunda herhangi bir bilgi söz konusu değil. Şu anda olan depremler 4’ten küçük ya da 4-5 büyüklüğü arasında olan depremcik düzeyinde depremler. Bu depremler önceki depremlerin artçıları olarak sürecektir. Artçılar iki yıl, bazen beş yıl sürebilir. Çok ileride, ne zaman olacağını bilmediğimiz bir zamanda bu bölge yeniden bir deprem üretecektir.”

Kaynak: Haber Global TV

midilli adası Ayvacık Övgün Ahmet Ercan deprem