Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan Macron'un sözlerine tepki: Doğrudan yüzümüze söylemeli

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un tartışma yaratan Cezayir ile ilgili sözlerine ilişkin "Bizimle ilgili sözlerini doğrudan yüzümüze söylemeli" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lviv’de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile ortak basın toplantısı düzenledi.

MACRON'A TEPKİ

Macron'un Cezayir ile ilgili sözlerine ilişkin Çavuşoğlu "Yanlış yorum ve çarpıtmalara şahit oluyoruz. Fransa'nın ne kadar samimi olduğuna dair soru işaretleri artmaya başladı. Özellikle tarihinde sömürgecilik gibi kara lekesi olmayan Türkiye'yi bu tartışmaların içine çekmeye çalışması son derece yanlıştır. Cezayir de bu konuda gerekli tepkiyi gösterdi. Macron ile basın üzerinden değil de doğrudan konuşma konusunda hemfikirdik, bu nedenle bu tür açıklamaları doğru bulmuyoruz. Şu anda Fransa seçim atmosferine girmiş durumda. Seçimler sebebiyle Macron'un bu yollara tevessül ettiğini görüyoruz. Bu tür ucuz yaklaşımların seçimlerde faydası olmadığını gördük. Bu tür popülist yaklaşımlar yerine halkının güvenini kazanacak adımlar atması gerektiğini düşünüyorum. Bizimle ilgili söyleyeceği bir şey varsa arkamızdan değil, doğrudan yüzümüze söylemesini tercih ederiz; tıpkı Cumhurbaşkanımızın yaptığı gibi" dedi.

 

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz günlerde Cezayir'i Türklerin sömürdüğünü, kendilerinin ise kurtarıcı olan taraf olduğunu iddia etmişti. Macron'un skandal açıklamaları büyük tepki çekmişti.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Mevlüt Çavuşoğlu