Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yastık altı altın' açıklaması: Ekonomiye kazandırma çabamız sürüyor

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yastık altı altın' açıklaması: Ekonomiye kazandırma çabamız sürüyor

Kabine sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kur korumalı mevduat hesabına yoğun ilginin olduğunu ancak hala çok fazla döviz mevduatı olduğunu ve vatandaşların yastık altı altınlarının ekonomiye kazandırılması için çabanın sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından "Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırma çabalarımız sürüyor." dedi. Erdoğan, vatandaşların yastık altındaki birikimlerini ekonomiye kazandıracak mekanizmayla ilgili de konuştu. 

VATANDAŞLARIMIZI DÖVİZDEN KENDİ PARAMIZA GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ

Erdoğan konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırma çabalarımız sürüyor. Finansal istikrar ve güveni temin için sermaye artırımını teşvik ettiğimiz bankaların kredi tahsisi ve izlemesini uluslararası sistemlerle yapabilmelerini sağlayacak bir alt yapı kurduk. Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz. Vatandaşlarımızı, kurumlarımızı dövizden kendi paramıza geçmeye davet ediyoruz.

KREDİ FONU DESTEĞİ

Kredi Garanti Fonu desteğiyle, istihdamı koruma ve geliştirme öncelikli işletme ve yatırım kredileri vermeye yönelik paketin hazırlığı bitmek üzere. Kısır hesaplarla hareket ederek, içinden geçtiği kritik süreçte ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı