Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da açıklamalar: Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını Kandil'e kaçıranlardan hesabını soruyoruz, soracağız

Recep Tayyip Erdoğan Van

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını Kandil'e kaçıranlardan hesabını soruyoruz, soracağız" dedi. Erdoğan, "En kısa sürede 41 kilometrelik Van Çevreyolu'nu inşa edip hizmete açacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Tüm sorunları çözdük, en kısa sürede 41 kilometrelik Van Çevreyolu'nu inşa edip hizmete açacağız. Çevreyolumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Erdoğan, "Her şehrimiz gibi Van'daki kardeşlerimizin de her meselesine sahip çıktık. Biz birileri bölücülük naraları atarken kardeşlik türkülerini söyledik. Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını Kandil'e kaçıranlardan hesabını soruyoruz, soracağız" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı. HADEP neredeydi, ben Kürdüm diyenler neredeydi. Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok.

Benim buradaki Kürt kardeşlerimi susuz bırakmaya kimsenin hakkı yok diyordum ve su sorununu da biz Türk, Kürt ayırt etmeksizin çözdük. Şu canım şehrin, 25 yıl önceki, 30 yıl önceki, 40 yıl önceki haliyle bugünü bir karşılaştırsınlar. Aklı, vicdanı, ahlakı olan herkes aradaki farkın, 20 yıllık değil, asırlık olduğunu kabul edecektir. Biz hep somut icraatla konuşuruz. Son 20 yılda Van'a 38 milyar liralık yatırım yaptık. Bunlar kamu yatırımı. Biz, Türk'müş, Kürt'müş, Arap'mış, Çerkes'miş yok, herkesi Allah için seviyoruz. Yola böyle yürüyeceğiz. 

Van Denizi ya, bu güzelliği Van Denizi'ni koruyarak daha da geliştirmek için kapsamlı projeyi hayata geçiriyoruz. Mevcut atık su arıtma tesisini iyileştiriyoruz.

Tüm sorunları çözdük, en kısa sürede 41 kilometrelik Van Çevreyolu'nu inşa edip hizmete açacağız. Çevreyolumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.  Bu yıl sonuna kadar Gürpınar'a doğalgaz arzını sağlıyoruz. Bugün de Van'a son yıllarda kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 4 milyar 175 milyon lirayı bulan yüzlerce eseri resmen hizmete açıyoruz. Elimiz boş gelmedik. 

Van'a üniversiteyi kim getirdi? Biz. Hastane olarak, eğitim araştırma hastanesini kim getirdi? Biz dertliyiz ya, biz size aşığız aşık. 

Her şehrimiz gibi Van'daki kardeşlerimizin de her meselesine sahip çıktık. Biz birileri bölücülük naraları atarken kardeşlik türkülerini söyledik. Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını Kandil'e kaçıranlardan hesabını soruyoruz, soracağız. Birileri size yaşamayı bile çok görürken, biz insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Yeri geldiğinde kendi gövdemizi siper ettik. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Van Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Van mitingi