Erdoğan'dan tepki: Herkes bu milletin neler yapabileceğini görecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika yunanistan Gündem haberleri
Erdoğan'dan tepki: Herkes bu milletin neler yapabileceğini görecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Herkes bu milletin ne olduğunu neler yapabileceğini dünkü Efes 2022 Tatbikatında gördüğü gibi bundan sonra da görecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde kritik açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Mustafa Cambaz doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış bir muhacirdi. Cesur bir yürekti. İnandığı değerler uğruna bedel ödemekten asla çekinmedi. İstanbul'u, özellikle Boğaz'ı çok sever; Türkiye'yi vatanı olarak görürdü. 15 Temmuz'da meydanlara ilk koşan kahramanlar arasındaydı. Şehadet şerbetinden içen 251 kardeşimizden biri de Mustafa'ydı. Rabbim bizleri şehitlerin kutlu yolundan ayırmasın. Bu topraklar bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Ülkemiz doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış mazlum ve mağdurlara kucak açmış esenlik yurdudur. 

- İstanbul'un fethini hazmedemeyen Bizans artıklarına inat bu güzel şehre sahip çıkıyoruz. İstanbul'umuzu yatırımlarımızla ayağa kaldırdık. Büyük Çamlıca Camii tüm haşmetiyle İstanbul'u kucaklıyor. Barbaros Hayrettin Paşa Camii de bu yılın sonuna dek bitecek. Sadece İstanbul'a değil 81 vilayetimizin tamamına mührümüzü vurduk. Darbe teşebbüslerinden terör eylemlerine kadar pek çok tehditle karşı karşıya kaldık. PKK'sından FETÖ'süne, besleyip büyüttükleri ne kadar yılan varsa hepsini üzerimize saldılar. Ama ne yaptılarsa bizi hizmet yolundan alıkoyamadılar. Son 20 yılda millet iradesine pranga vurmak için gizli ve çık birçok operasyon yaptılar.

- 2023'e giden kritik süreçte zorluklara rağmen mücadele azmimizi perçinleyerek yolumuza devam ediyoruz. Varsın birileri aslını inkar etmek uğruna masada koltuk kapmaca oynasın, 251 şehidimizin katillerini yargıdan kaçırmak için olmadık hesaplar peşinde koşsun. 

- Efes tatbikatımıza 37 ülke katıldı, Yunanistan yarısından fazlasına katılmayın diye haber göndermiş. Herkes bu milletin ne olduğunu neler yapabileceğini dünkü tatbikatta gördüğü gibi bundan sonra da görecek. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika cumhurbaşkanı erdoğan Efes 2022 Tatbikatı Yunanistan