Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililere 2023 uyarısı

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililere 2023 uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, CHP ve İYİ Parti'ye terör örgütü PKK üzerinden tepki gösterdi. Erdoğan, partililere 2023 uyarısında da bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, teşkilatına 2023 mesajı vererek, "Şimdiden biz 2023'e hazırlanıyor muyuz? Kapı kapı dolaşıyor muyuz? Gevşemek yok, rehavete kapılmak yok. 2023'ten Cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle çıkacağız" dedi. 

Erdoğan, muhalefete de PKK üzerinden tepki göstererek, "Gabar'da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi bunlar PKK terör örgütü ile beraber hareket ettiler. Onları da gömdük. Ne yapıyorlar terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla beraber hareket ediyorlar. İP de onlarla CHP de onlarla diğerleri de onlarla. Ne oldu size ya? Hani siz teröre karşıydınız?" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ümraniye Hekimbaşı Millet Bahçemizin hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Ümraniye'ye kazandıracağımız diğer eserimiz Osmaniye Korusu Millet Bahçesi çalışmasını da kesintisiz sürdürüyoruz. Bu güzel şehre sürekli yeni eserler kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. İlk olarak 1995'teki belediye başkanlığımızla çıktığımız İstanbul'a hizmet yolculuğumuzu Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak da sürdürdük. Bu şehr-i İstanbul için attığımız her adımın izlerini beraberce takip ediyoruz. Yolları çamur deryası, ulaşımı felç, suyu akmayan, Haliç'in yanına kokudan yaklaşılmayan, insanı mutsuz İstanbul'u küresel merkez haline getirmeyi başardık. Millet Bahçeleri projelerimizin önemli bir kısmını İstanbul'da hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar 81 ilimizde 404 millet bahçesini projelendirdik. 111'ini tamamladık. Hedefimiz 2023 yılında 404 millet bahçesinin tamamını bitirmek. Atatürk Havalimanı'na oluşturacağımız millet bahçesi dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacak. 

Yaşı 60'ın üzerinde olanlar 70'lerin, 80'lerin, 90'ların Ümraniye'sini hatırlayacaktır. Ümraniye'nin ismi sefalet görüntüleriyle yer alırdı. CHP vardı. CHP denince akla ne gelir? Çöp, çamur, çukur, pislik. Bu gelir akla. Öyle ki Ümraniye denilince akıllardaki İstanbul'la ilgisi olmayan uzak bir yer akla gelirdi. Çeyrek asrı aşkın bir süredir İstanbul'un her mahallesini, her ilçesini altyapı ve üstyapı yatırımları ile donattık. 

1999 depremi İstanbul'un da zaaflarını ortaya serdi, önceliklerini değiştirdi. İstanbul'da başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını kısa sürede 81 ile yaydık. Az önce imam hatip okulunun açılışını yaptık. Caminin açılışını yaptık, cuma namazını eda ettik. Halihazırda sahada yatırım değeri 100 milyar lirayı bulan 300 bin dönüşüm konutunun inşası sürüyor. 

MARMARA DENİZİ'NİN ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ İLANI

Marmara Denizi, Karadeniz'e, Hazar Denizi'ne ve Macaristan'a uzanan parçanın özelliklerini yansıtan nadir alanlardan biridir. Bu kararla ekolojik, tarihi, kültürel değerleri yüksek olan Marmara Denizi'ni koruma altına alarak sorunları tek elden çözüme kavuşturabileceğiz. 

Atatürk Kültür Merkezi'ni açtık mı? Opera sarayını yaptık mı? Taksim'de camiimizi yaptık mı? Elhamdülillah. Bize düşen bu. Türkiye'yi cumhuriyet tarihinin en büyük demokratik ve ekonomik kalkınma projesi olan 2023 hedefleri ile buluşturmak üzere yola çıkan kadronun önemli bir bölümü belediyelerde yetişmiştir. Ülke yönetiminde ışık tutmuş, yol göstermiştir. 

"BAY KEMAL VE ANAVESİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE HAREKET ETTİ"

Vesayetin ayak oyunlarından terör örgütlerinin saldırılarına, darbe girişimlerinden küresel ekonomik tuzaklara kadar nice engeli aşarak çalıştık. Gabar'da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi bunlar PKK terör örgütü ile beraber hareket ettiler. Onları da gömdük. Ne yapıyorlar terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla beraber hareket ediyorlar. İP de onlarla CHP de onlarla diğerleri de onlarla. Ne oldu size ya? Hani siz teröre karşıydınız?

"GEVŞEMEK YOK, REHAVETE KAPILMAK YOK" UYARISI

Şimdiden biz 2023'e hazırlanıyor muyuz? Kapı kapı dolaşıyor muyuz? Gevşemek yok, rehavete kapılmak yok. 2023'ten Cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle çıkacağız. 

Suriye'de terör örgütü ile mücadele verirken, Bay Kemal ahbaplık yapıyor. Bay Kemal sen PKK ile YPG ile beraber ol. Onları da gömeceğiz. 

"EKONOMİK TUZAKLARIN SANCILARINI KÜRESEL KRİZLERİN ETKİSİYLE HALA YAŞIYORUZ"

Vesayetle mücadelenin bedelini siyasi alanlarda engellerle, partimizin kapatılma girişimleri ile ödedik. Terör örgütleri ile mücadelenin bedelini binlerce insanımızın kanı ve canı ile ödedik. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü karşımıza çıkmadı mı? 251 şehidimizi vermedik mi? Onların ruhaniyeti evelallah bizimle beraberdir. Sınırlarımıza dayanan tehditleri harekatlarla başarıyla uzaklaştırdık. Ekonomimize yönelik tuzakların sancılarını küresel krizlerin etkileriyle hala yaşıyoruz. 

BÜYÜME RAKAMLARI

Bu yıl sonu itibarıyla inşallah büyüme oranımız yüzde 9'u aşacak. Bedeller ödedik ödüyoruz. Şu Karadeniz'den şu doğalgazı da çıkarmaya başladıktan sonra hem devlet kazanacak hem halkım kazanacak. Demokrasisi bu kadar güçlü, 20 yıldır daha da onu güçlü kılmaya çalışan bir ülkeyiz. Bu adımlarla dünyada örnek bir ülke halindeyiz. Hepsinin karşılığını aldık, alıyoruz. 

Ülkemiz ve milletimiz bakımından 2023 önemli bir dönemeçtir. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi İstanbul