Kılıçdaroğlu'dan Kanal İstanbul açıklaması: İhaleye giren ağır bedel öder

Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul Projesi İstanbul
Kılıçdaroğlu'dan Kanal İstanbul açıklaması: İhaleye giren ağır bedel öder

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili açıklama yaparak, "Kimse bunun ihalesine girmeyecek, giren ağır bedel ödeyecek" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. İBB tarafından Müze Gazhane'de düzenlenen İstanbul İklim Vizyonu etkinliğinde konuşan CHP lideri, Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, konuşmasında Kanal İstanbul'dan bahsettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başkan hiç meraklanmayın. Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa, çok ağır bedeller ödeyecektir. İster içeriden ister dışarıdan, bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada siz hala İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa, o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleye kimse girmeyecektir. Gençlere borcumuz var, çocuklarımıza borcumuz var. Onun gereğini birlikte yapacağız."

 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul Kanal İstanbul Projesi kanal istanbul ihalesi