Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manavgat halkına bir müjde daha! "Tam 2 milyon 800 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi yapıyoruz"

Antalya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri manavgat Orman Yangını
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manavgat halkına bir müjde daha! "Tam 2 milyon 800 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da Manavgat Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Manavgat halkına bir de müjde veren Erdoğan, "Sorgun bölgesinde, 2 milyon 800 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi olarak milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Son dakika haberi.... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da Manavgat Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

-Söz verdiğimiz köy konutlarının bir kısmının teslimi için bir aradayız. Buradan hanım kardeşlerimizle sohbete gideceğiz, söz verdik ve yerine getirdik, bundan mutluyuz. AK Parti iktidarı verilen sözleri yerine getiren iktidardır. 2001 yazında hayatını kaybeden 8 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyor. 59 mahallede 11 gün süreyle sürdü, bu afet adeta ciğerlerimizi de yakmıştır.

-Vatandaşlarımıza 53 milyon lira, çiftçilere 213 milyon lira, enkaz kaldırma işlemleri için de 25 milyon lira nakdi ödeme yapmıştık. Hayırsever vatandaşlarımız ve STK'lar da 56 milyon liralık bir katkıyla vatandaşlarımızın yanında yer aldı. 900 konutun yanında 4 köy konağı ve 1 caminin inşasına da başladık, bölge mimarisine uygun bir veya iki katlı olarak inşa edilen evlerden 427'sinin anahtarlarını sahiplerine teslim ediyoruz.

-Köy konakları da bitmek üzeredir, kalan konutları ve diğer yapıları da en kısa sürede tamamlıyoruz. Ülkemizde gerçekleştirmek istediğimiz mimari zihniyet değişiminin bir örneği olarak gördüğüm diğer projeleri de yaygınlaştırmak istiyorum. İnşa ettiğimiz 900 afet köy konutunu yüzde 66 indirimle, iki yılı ödemesiz 18 say vadeyle sahiplerine vereceğiz.

-Bu konutların, 2050 lira ile 3700 lira arasında ödemeleri. Bu çalışmaların hayata kazandırılmasında emeği geçenleri huzurunuzda şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Artık yaraların sarılmasını birkaç ayda yıkılanların yerine yenilerinin yapılmasını 1 yıl gibi bir sürede bitiriyoruz.

-Dünyada bu kadar hızlı bir afet yönetimi yoktur. Bu kadar sürede enkazı bile temizleyemeyen ülkeler var. Her afet, Türkiye'nin yönetim kapasitesini tüm dünyaya ispatlıyor. Her kriz, hayatın ve dünyanın bir gerçeği. 

-1939 Erzincan Depremi'nde insanlarımızın yıllarca yıkıntıların altından çıkamadı.199 depreminde devletin, günlerce hatta ulaşamadığı yerler olduğunu biliyoruz. İnsanlarımızdan yıllardır, 'Nerede bu devlet?' feryadı duymadık. Aksine her afette devletine dua eden insanlarımızın hayır duaları kaldı. Hem altyapımızı güçlendirmeye hem de afet yönetimi sistemimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

-Yaraları sararken tabiatı da ihmal etmedik, yanan alanları hızla canlandıracak projeleri hayata geçirdik. Ormanın inşaat yapılmak için bilerek yakıldığını söyledi, bu fitneyi ısrarla milletimizin gönlüne sokmaya çalışanlara en güzel cevabı ekolojik restorasyonla verdik. 

-Dikim yapılan yerlerdeki bitki örtüsü artık gözle görülür hale gelmeye başladı. Sorgun bölgesindeki 2 milyon 800 bin metrekarelik bir alanı Millet Bahçesi olarak düzenleyip, Manavgat halkının hizmetine sunma kararı aldık. 

-Köy konutlarımızın inşasında emeği geçen, bakan ve bakanlıklarımızı, kurumlarımızı ve yüklenicileri tekrar tebrik ediyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Antalya Gündem haberleri son dakika Son dakika haberleri