Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılımıyla Malatya Tohma Köprüsü açıldı

Malatya Recep Tayyip Erdoğan son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirebilmek üzere daha büyük yatırımlara yöneldik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu yol ve köprünün bölgede ticaret ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Başlatılan sanayileşme hamlelerinin önü birer birer kesilmiştir. Rahmetli Menderes'in kalkınma hamlesinin cevabı darbe ile verilmiştir. Özal yeni bir kalkınma atılımı atılmıştır, bu da ülkemiz kaos iklimine sokularak yarım bırakılmıştır. Şehirlerimizin tamamını kısa sürede adeta şantiyeye çevirdik. Milletimizin desteği ile 18 yılda her alanda Türkiye'nin çehresini değiştirdik. Hedeflerimizi sürekli büyüttük. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirebilmek üzere daha büyük yatırımlara yöneldik. G-20 ülkeleri arasında 2020'yi pozitif büyüme ile kapatabileceği anlaşılan 2 ülkeden biri Türkiye'dir.

Yeni üretim alanlarını özellikle genişletiyoruz. Elbette tüm alanlardaki yatırımlarımızı da hız kesmeden devam ettiriyoruz. Hemen her hafta yatırımlarımızın hizmete alınması törenlerine iştirak ediyoruz. İnşası süren bu tür yatırımlarımızı yakından izliyoruz. Peki, biz bunları yaparken birileri ne diyor? Milletin karşısına çıkıp iktidara gelirsek tüm projeleri durduracağız diyorlar. Gezi olayları sırasında da karşımıza aynı taleplerle çıkılmıştı. 17-25 Aralık emniyet/yargı darbe girişimindeki hedeflerden biri de büyük projelerimiz ve onları yürüten iş insanlarımızdır. Zahirdeki beyanlara baktığımızda gördüğümüz şudur. Bu zihniyet eline fırsat geçse, şu köprümüzün herhalde inşası bitmese durduracaktı. Her alanda inşası süren yüzlerce, binlerce proje olduğuna göre işleri epeyce zor demektir. Biz işi şakaya vuruyoruz ama maalesef karşımızda böylesine hastalıklı bir zihniyet var. 

KORONAVİRÜS SALGINI İLE MÜCADELE

Gözünü uzaya diken, yüksek teknolojiye diken, geleceği kucaklamaya diken bir Türkiye var. Salgında tüm ülkeler hastane kapılarını kaparken biz gayet rahat bir şekilde herkese kesintisiz hizmet sunabildiysek kurduğumuz sistem sayesinde. Okullar kapalıyken bile ülkemizde eğitim öğretim devam edebilmişse kurduğumuz güçlü teknolojik altyapı sayesinde. Bu örnekleri, savunma sanayimizden, ihracatımıza kadar her alana teşmil etmek mümkün. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Recep Tayyip Erdoğan malatya