Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'adaylık' çağrısı

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısını yineleyerek, "Ya adayını ya da adaylığını açıkla" dedi. Yunanistan'a mesajlar veren Erdoğan, 'figüran' göndermesi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye dair de önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, konuşmasının başında 'öğrenci affı' müjdesi verdi.  Erdoğan, sosyal medya hesabından da öğrenci affıyla ilgili bir paylaşım yaptı. 

Yunanistan'a figüranlı göndermede bulunan Erdoğan, "Sorun Yunanistan'ın bu oyunun farkında olmaması ya da gönüllü figüranı olmasıdır. Film çekimi sırasında en çok yıpranan figüranlardır ama sahneden onların ismi gözükmez. Yanlışta ısrar ederse başına bundan sonra gelecek olan da budur" ifadelerini kullandı. 

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın dış politikaya dair açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, "Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse, bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz, aynı merkez belli, CHP" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Milli havayolumuz uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil, Türk Havayolları ismiyle yapacaktır" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısını yineleyen Erdoğan, "Bay Kemal biz senin meşrebinle ilgilenmiyoruz merak etme. Çık ortaya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. Adaylarını bugünden ilan ederlerse bir sene içinde o isim yıpranabilirmiş. Bu nasıl aday ki millet tanıdıkça sevme yerine ondan soğuyor" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

ÖĞRENCİ AFFI MÜJDESİ

Tüm gençlerimize müjde vermek istiyorum. Öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bu teklif lisans, yüksek lisans ve doktorayı belirli şartlarda bırakanlara yeniden fırsat sunuyor. 

YUNANİSTAN'A FİGÜRANLI GÖNDERME

Birileri tarafından şımartılarak üzerimize salınan Yunanistan üzerinden ülkemize karşı oynanan oyunun farkındayız. Sorun Yunanistan'ın bu oyunun farkında olmaması ya da gönüllü figüranı olmasıdır. Film çekimi sırasında en çok yıpranan figüranlardır ama sahneden onların ismi gözükmez. Yanlışta ısrar ederse başına bundan sonra gelecek olan da budur. Biz, bölgemizde ve dünyada küresel siyasi, ekonomik ve askeri güç olarak varlığımızı tahkim ederek hep sürdüreceğiz ama onlar bu kafayla figüranlıktan öteye geçemeyeceklerdir. İzmir teşkilatımız da bu mesajlara güzel destek oldu. 

KILIÇDAROĞLU'NA 'CHP ESKİ CHP DEĞİL' YANITI

Bizi NATO konusunda taktik hatayla suçlayan CHP'ye de iki çift sözümüz var. Fabrikaları kapatarak savunma sanayimizi dışa bağımlı hale getiren, Adalar meselesinde ülkemizi bugünkü tartışmaların içine düşüren, taktik değil stratejik hataları ile Türkiye'nin çıkarlarını koruyamamış bu parti bize ders veremez. Kılıçdaroğlu, CHP eski CHP değil diyor, eskisinden ne hayır gördük ki yenisinden hayır gelsin.  

TÜSİAD'A DIŞ POLİTİKA TEPKİSİ

Ey TÜSİAD'ın başındaki beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin, sen daha çıraksın. Ne oldu ki bu iktidara ders vermeye kalkıyorsun, önce haddini bil. Akıllarını başlarına almadıkları sürece, iktidarın kapısından içeri giremezler. Ey TÜSİAD, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız, bunu bilesin. Batı'yı görüyoruz. Almanya'da polis nezaretinde terör örgütleri yürüyüşler yapıyorlar. Fransa'da, İngiltere'de öyle. Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse, bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz, aynı merkez belli, CHP. 

NATO ÜYELİĞİ TARTIŞMASI

NATO meselesinde, İsveç ve Finlandiya terörle mücadelede net, somut ve kararlı adımlar atana kadar duruşumuzu kesinlikle değiştirmeyiz.

"TÜRK HAVA YOLLARI" AÇIKLAMASI

Milli havayolumuz uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil, Türk Havayolları ismiyle yapacaktır. Bu açıklama da öküz altında buzağı arayanlara en güzel cevaptır.

"SEÇİM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI"

2023 seçimleri için geri sayımın başladığını söyleyebiliriz. Seçim takvimi kendi mecrasında ilerliyor. Muhalefetin aslında erken seçim falan istediği yok, muhalefet mümkünse hiç seçim olsun istemez. Bunlar herhangi bir sorumluluk üstlenmeden konforunu yaşayarak siyaset yapmaya alışmış. Daha adayını zikredemeyenlerin derdi ülke ve millet değil. Masanın etrafındakilerden biri arıza çıkarmazsa kısa listeyi çıkaracağız diyorlar. Yabancı büyükelçilere sunacak, onların icazetini bekleyeceğiz, sonra tekrar görüşeceğiz diyorlar. Bu süreç içinde seçimi kaçırmaz, sandığa gitmeyi de unutmazsak milletimizin huzuruna bir adayla çıkacağız diyorlar. Adaylarını bugünden ilan ederlerse bir sene içinde o isim yıpranabilirmiş. Bu nasıl aday ki millet tanıdıkça sevme yerine ondan soğuyor. Bu nasıl aday ki zaman geçtikçe, eriyen buz misali itibar kaybediyor. Bu nasıl aday ki siyasette kaldıkça boyası dökülüyor. Bunun adı strateji değil, siyasi hokkabazlıktır. Milletimiz bu abra kadabra siyasetinin defterini düreli çok oldu. 

Kılıçdaroğlu'na tekrar söylüyorum, ya adaylığını açıkla ya adayını açıkla. Bunun söylediğimden bu yana ortadan kayboldu. Her gün bir yerlere ya bana katılın, ya önümden çekilin diyerek kürsü yumruklayan, hesaplaşacağız diye höyküren zatın sesi birden kısılıverdi. Bir şeyler söylüyor ama üzerinde belirgin bir yılgınlığın, korkaklığın izini görmemek mümkün değil. 

Bay Kemal biz senin meşrebinle ilgilenmiyoruz merak etme. Çık ortaya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. 

"SÜRATLE DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"

Kadıköy'de işlenen rezaletin başrolünde yer alan sözde milletvekili, geçmişte hangi provokasyonlarda yer aldığını, hangi karanlık niyetlere alet olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu kadının dosyası çok kabarık. Süratle dokunulmazlığının kaldırılması, kutlu çatı altında yer almanın mümkün olmadığını AK Parti olarak bizler ortaya koyuyoruz. 

GIDA KRİZİ RİSKİ

Temel ihtiyaç konusundaki hububatı, sebzeyi, meyveyi üretme konusunda sıkıntımız yok. Gıda sektörünün üretim ve ihracatını karşılamak için ithalat yapıyoruz. Çiftçilerimizin tohum, gübre gibi girdilerinin artışlarının farkındayız. Dünyanın gıda kriziyle yüz yüze olduğu şu dönemde üretimin artırılması önceliğimizdir. 

PETROL FİYATLARI AÇIKLAMASI

Hem ham madde fiyatlarındaki yükseliş hem kurdaki artıştan anında etkileniyoruz. Petrol fiyatlarının bu seviyesinin sadece bizim değil, hiçbir ülke için sürdürülebilir olmadığı açıktır. Bu fiyatların makul fiyatlara düşmesiyle pompa fiyatlarının da gerileyeceğini ümit ediyoruz. 

"BUNDAN DOLAYI İKİDE BİR BAŞKAN DEĞİŞTİRİYORSUNUZ"

Büyüme her şey değildir, ihracat endeksli büyüme her şey değildir diyor TÜSİAD'ın şu anki başkanı. Tüm bu adımlar hepsi CHP ağzı. İhracat olmayacak, büyüme olmayacak, sadece ithalat öyle mi? İthalata dayalı ihracat dersen bunu aklım alır ama ihracatı bir kenara koyacak olursa bu ülke yürümez. Sizin anlayışınız, mantığınız bunu almaz, bundan dolayı da ikide bir başkan değiştiriyorsunuz. Bay Orhan, bundan sonra hangi akademisyenlerle çalışacağımızı sana sorarız, senin vereceğin isimlerle çalışırız. Bunlar ne zavallı ya. 

TEMMUZ ZAMMI AÇIKLAMASI

Dar gelirlilerin ve ücretlilerin kaybını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz. Tüm imkanları seferber ederek, her bir insanımızın derdiyle dertleniyoruz. Ocak ayında çok önemli adımlar attık, temmuzda enflasyon farkları ile rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında kapsamlı adımlar planlıyoruz. Önümüzdeki şubat, martla birlikte enflasyon önemli ölçüde gerileyeceği için, attığımız adımların insanlarımızın hayatında önemini daha iyi görebileceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti TBMM grup toplantısı