Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru ve 'adaylık' çıkışı

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 10 soru yönelterek, "Yüreği yetip 2023'te aday olacak mı olmayacak mı?" dedi. Erdoğan, Yunanistan'ın tutumuna da tepki gösterek, artık ikili görüşme yapılmayacağını duyurdu. Erdoğan, NATO üyeliğine başvuran Finlandiya ve İsveç'e de seslendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltti. Erdoğan, "Yüreği yetip 2023'te aday olacak mı olmayacak mı?" dedi. 

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun hakkını da yememek lazım. Seçim için rakip gördüğü herkesi ya aynı masada toplayarak kendine tabi kıldı ya da ince manevralarla saf dışı bırakmaya başladı" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda, "Terör örgütleriyle bağlantılı tüm kurumlarına kapılarına kilit vurmaları gerekiyor" dedi. Erdoğan, Yunanistan'a da sert tepki göstererek, "Bizim Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik konsey anlaşmamız vardı. Dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Anlaşmamızı dün bozduk. İkide bir uçakla gösteri yapıyorlar, tarihten ders al. Ondan sonra ağlamaya başlıyorsun. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yasama çalışmalarına katkılar için her birinize teşekkür ediyorum. Sizleri vekilleri olarak buraya gönderen milletimizin her bir ferdinin sesine kulak veren samimi çabalarınızı takdirle takip ediyorum. 

Can Azerbaycan'da TEKNOFEST kuşağı gençlerimizin iki devlet, tek millet, bir festival ile nasıl kucaklaştığına bizzat şahitlik ettik. Azerbaycanlı kardeşlerimizin 28 Mayıs Bağımsızlık Günü'nü teknoloji şöleni ile taçlandırmış olduk. 

İstanbul'un Fethi'nin coşkusunu Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi müjdesi ile ve 560 bin kişinin katılımı ile milletimizle paylaştık. İstanbul'a talan edilecek nimet olarak bakanlar sadece fethin sırrını değil, cumhuriyeti de bugün bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar. Her zaman söylediğimiz gibi asıl olan gönüllerin fethedilmesidir. 29 Mayıs 1453'ü maziden atiye kurduğumuz köprünün en önemli ayaklarından biri olarak görüyoruz. Ayasofya'yı 84 yıl sonra asli hüviyetine kavuşturarak fethin bağrında açılan yarayı hamdolsun kapattık. 

ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI

Çamlıca Tepesi demir kulelerle vesaire kirlilik abidesiydi. Tamamen rezaletti. Çevrecilik adına konuşanların hiçbirisi biz ne yapıyoruz, burada çevre katliamı var demediler. Biz geldik, oradaki demir yığınlarını kaldırdık, şu anki muhteşem tasarım olan Çamlıca Kulesi'ni diktik. Medeniyetimizin başkenti İstanbul'a hangi eseri kazandırsak borcumuzu ödeyemeyiz. Adını Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak tescillediğimiz eser şehrin nefes borusu, güzellik anıtı olarak insanımıza hizmet verecektir. Dünyanın en büyük havalimanlarının başında gelen İstanbul Havalimanı her geçen yıl artan prestiji ile faaliyetlerine devam ediyor. Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı, pisti ile kısmen vasfını sürdürecek. Biz yurt içi ve yurt dışı seyahatlerimizde Atatürk Havalimanı'nı kullanıyoruz. Yabancı devlet başkanları da burada karşılanıyor, uğurlanıyor. Şu anda ekranlarında bizi dinleyen milletime sesleniyorum. Biz Atatürk Havalimanı'na 1006 odalı şehir hastanesi yaptık. 3 ayda yaptık. Atatürk Havalimanı arazisinin kullanıma devam eden kısmının dışında kalan 5 milyon metrekare üzerindeki alanı millet bahçesi yaparak İstanbul'un hizmetine sunuyoruz. Bu bölgeye 145 bin 300 fidan ve ağaç dikiyoruz. 350 yaşında bir zeytin ağacının da dikimini yaptık. Onunla da oraya farklı bir onur kazandıracağız. 

Bay Kemal, 'zulüm 1453'te başladı' dediniz. Senin avanen, başta Kadıköy olmak üzere bütün buralarda duvarlara bunları yazdı. Arkadaşlar alkışlanacak bir durum yok, bunların haline ağlarız biz. 

KILIÇDAROĞLU'NA VAN TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Van'ın terk edilmişliğinden söz ederken bu şehri 2011'deki depremin ardından adeta yeniden inşa ettiğimizden bile adamın haberi yok ya. Haber yok. O depremden sonra Van'ın ne halde olduğunu biliyor musun sen bay Kemal? Sen kaç kere Van'a, Erciş'e gittin? Bugüne kadar biz Van'a kesin rakam vermeyeyim, en az 35 milyar harcama yaptık. Edremit adeta denize nazır villa diyeceğim, o hale geldi. Biz biliyorsunuz Van Gölü demiyoruz, Van Denizi diyoruz. Bay Kemal haritadaki yerini bile gösteremez. 

İstanbul'u aldığımız zaman İstanbul'da su var mıydı? Susuzluğu en kısa zamanda giderdik, İstanbullu suya kavuştu. Bay Kemal bunları bilmez. 

Devletin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmasının önüne geçmek için kullandığımız belediye başkanvekili yöntemini öyle bir anlatıyor ki sanırsınız ses Kandil'den geliyor. Arkadaşlar, bay Kemal suyu akmayan musluğu açmak suretiyle çok büyük yatırım yaptığını söyleyecek kadar zavallı. Ayrım yapmadan veriyoruz dediği sosyal desteklerin tamamı bizim ortalama bir il ya da büyükçe ilçe belediyemizin seviyesine çıkamıyor. 

Ana muhalefet, yavru muhalefet ne diyorlar? Gelmeyecekler de biz gelirsek bunların verdiği işi alan müteahhitlere ödemeleri yapmayacağız diyorlar. Devlette devamlılık esastır, bunu nasıl dersin, söke söke bu ülkede yargı var, biz bir hukuk devletiyiz, nasıl vermezsin, şakır şakır ödemeye mensupsun.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARI

TURKEN Vakfı'nın yurt binasını diline dolayan bu kişinin FETÖ'nün oradaki fitne yuvalarından şikayetçi olduğunu hiç görmedik. Bu yurdun hizmet verdiği için yapıldığını biliyoruz. Peki, Kılıçdaroğlu binbir türlü iftira ile diline dolayarak kime hizmet ediyor? Rahmetli Muhammed Ali'nin çiftliğini de aynı vakfımız vasıtasıyla öğrencilerimizin hizmetine sunarak, bu zatı daha da çatlatacağız daha da kıvrandıracağız. Yalan olduğu mahkemeler tarafından da defalarca ispatlanmış konuları sürekli tekrarlama ısrarı şahsiyetli bir adamın yapacağı iş değildir. Bizim ailemizle uğraşanların haklarındaki her şeyi ortaya çıkarmayı biliriz ama bize yakışmaz. Kaçacak iddiasından, yurt binasına kadar pek çok meselenin etrafında dönüp durması bir projenin parçası olarak yapılabilir. 

Kılıçdaroğlu'nun hakkını da yememek lazım. Seçim için rakip gördüğü herkesi ya aynı masada toplayarak kendine tabi kıldı ya da ince manevralarla saf dışı bırakmaya başladı. Bu zatın konu kendi siyasi ikbali olunca ya benimle olun ya önümden çekilin diyerek nasıl şahinleştiğini ibretle takip ediyoruz. Elbette bunların kimlerle hangi masada toplanacaklar, kimi aday gösterecekleri kendi bilecekleri iştir. Bizim böyle sorunumuz yok.

KILIÇDAROĞLU'NA 10 SORU

Buradan Kılıçdaroğlu'na birkaç soru sormak istiyorum. Öyle kıvırtarak yuvarlak sözler ederek değil, kesin cevap vermesini bekliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap alabiliriz. 

Birinci sorum terör örgütünün bütün unsurlarını DHKP-C'den TİKKO'ya, FETÖ'den DEAŞ'a terör örgütlerini en şiddetli şekilde lanetliyor mu, lanetlemiyor mu?

İkinci sorum, Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu?

Üçüncü sorum, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında ortaya çıkan riyakar tutuma karşı devletinin izlediği politikaların yanında  mı değil mi?

Dördüncü sorum, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki milli mücadelede ülkesini safında mı karşımızdakilerin safında mı?

Beşinci sorum, dünyadaki krizin ekonomik boyutuna mücadeleye ilkesel destek veriyor mu?

Altıncı sorum, mahkeme kararları ile yalan olduğu tescillenmiş iddiaları kenara bırakıp siyaseti ülkenin ve milletin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı yok mu?

Yedinci sorum, stratejlerini yabancılara hazırlatmak yerine kendi parti mensupları ile belirlemeye yönelecek mi?

Sekizinci sorum, bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz toprakların tüm değerleri, birikimleri ile asil devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu etmiyor mu?

Dokuzuncu sorum, partisi içindeki terör destekçisi, istismarcıyı, hırsızı tasfiyeyi düşüyor mu?

Onuncu sorum, yüreği yetip 2023'te aday olacak mı olmayacak mı?

EKONOMİ MESAJLARI

Hayat pahalılığı yükü altında canı yanan vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz ancak benzer sıkıntıların gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyada yaşandığını da unutmamalıyız. Vesayetle, terörizmle mücadelemizde, darbelere karşı mücadelede olduğu gibi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak çalışmaya devam edersek bu süreci de en az hasarla atlatmayı başaracağız. Hiçbir insanımızı yokluğun, yoksulluğun pençesine terk etmeyeceğiz. Tarım Kredi Kooperatiflerimizin açmış olduğu marketlerin sayısı 1300'e ulaştı. Hedef ilk etapta 1500, 2000 ve 3000'e doğru uzatmak. 

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA, HAFTALARDA YENİ MÜJDELERLER MİLLETİMİZİN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

İstihdamı destekleyerek, çalışan ve üreten herkesin yanında yer alarak enflasyondan kaynaklı refah kaybını telafi edeceğiz. Her kesimin sıkıntısına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Gerek gençlerimize gerek kadınlarımıza gerek esnafımıza, başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki aylarda, haftalarda yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız. 

"YUNANİSTAN'LA ANLAŞMAMIZI BOZDUK"

Biz her iki ülkenin de NATO üyeliğine, terör örgütü PKK'ya ve uzantısı kuruluşlara verdikleri destek sebebiyle karşı olduğumuzu hemen ve açıkça ilan ettik. NATO bir güvenlik kuruluşudur. NATO terör örgütlerine destek kuruluşu değildir. Dolayısıyla bu terör örgütlerine bu ülkelerin, İsveç, Finlandiya, Almanya, Fransa, Hollanda, polisleriyle bunları koruma altına alıyorlar, terör örgütü başının posterleriyle yürüyüşleri yapıyorlar. İsveç'te böyle, hatta kendi parlamentolarında bunların başlarını konuşturtuyorlar. AİHM'in önünde çadırlar kurarak para topluyorlar. Bütün bunlar göz önündeyken biz nasıl olur da bunlara buyrun gelin girin diyebiliriz. Bizden önceki yönetimler bunu Yunanistan'a yaptı. Peki, şimdi Yunanistan 5+4 ABD'nin 9 üssünün kurulmasına imkan hazırladı. Diyorlar ki niye öyle niye böyle. 

Bizim Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik konsey anlaşmamız vardı. Dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Anlaşmamızı dün bozduk. İkide bir uçakla gösteri yapıyorlar, tarihten ders al. Ondan sonra ağlamaya başlıyorsun. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Terör örgütleriyle bağlantılı tüm kurumların kapılarına kilit vurmaları gerekiyor. Üyelik tartışmalarının yaşandığı şu günlerde Avrupa'nın tamamıyla birlikte bu ülkelerde terör örgütü yandaşlarının şımarıklığına nasıl destek verildiği açıktır. Arkadaşlar harf oyunları ile PKK'yı PYD yaparak, başka isimlerle gizleyerek meşrulaştırmaya çalışanlar bizi değil kendilerini kandırıyorlar. 

YENİ OPERASYON MESAJI

Biz hani koalisyon güçlerinde beraberdik ne oldu? Bu sorulara tatmin edici cevap bulmadan, bağlayıcı belge görmeden tavrımızı değiştirmeyeceğiz. Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek. Türkiye'nin NATO üyeliği yaklaşımı fırsatçılık değil, terörle mücadelede ilkeli duruştur. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti grup toplantısı son dakika