Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaf ve sanatkarlara müjde

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaf ve sanatkarlara müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnaf ve Sanatkar Camiası ile İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, fahiş fiyatların sebebinin salgın ve Rusya-Ukrayna krizi olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların yeni araçlarla destekleneceğinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnaf ve Sanatkar Camiası ile İftar Programı'nda konuştu.

Gündeme dair önemli açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde: 

Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarlara verilen destek tutarı 4,6 milyar lirayı aşmıştır. 4,3 milyar lira da destek verdik. Kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasını temin ettik. 

Ahilik geleneğimize sahip çıkmamız demek, onun üzerinde yükselttiğimiz istikbal ve istiklalimizi yaşatmamız demektir. Siz işinizin başınıza her geçtiğinizde aynı zamanda bu sorumluluğu da üstlenmiş oluyorsunuz. 

ESNAF VE SANATKARLARIMIZI YENİ ARAÇLARLA DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Esnaf ve sanatkarlarımızı yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz. 

Salgının etkilerini yeni yeni aşarken Karadeniz'in kuzeyindeki krizin etkileriyle karşı karşıya kaldık. Döviz kurundaki istikrarsızlıkla mücadele etmek zorunda kaldık. Fahiş fiyatların en önemli sebepleri işte bu iki faktördür. 

Kabine Toplantımızın ardından yaptığım konuşmada da ifade ettiğim gibi bu tip sorunların çoğu hukuki değil ahlaki olduğu için yaptırım imkanları da kısıtlıdır. Bu durum yaşanan rezaletlere seyirci kalacağımız anlamına da gelmiyor. 

HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINA CEZALAR ARTIYOR

Stokçuluk ve vatandaşlarımızın mağduriyeti pahasına fahiş fiyatlar sunanlara karşı yaptırımları artırıyoruz. 

Tedarik ve perakende satışlarını esnaf ve sanatkarı gözetecek şekilde düzenlemeye hazırız. 

Fiyatları haksız şekilde yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz. 

YILLIK YÜZDE 9'A VARAN FAİZ ORANLARIYLA UZUN VADELİ FİNANSMAN İMKANI

İhracata dönük yatırım yapan firmalara, yıllık yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla, TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Benzer uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek uzun vadeli finansman sağlıyoruz. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan esnaf kredisi