Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi ve sığınmacı mesajlarıı: Biz görevde oldukça, sığınmacıları geri gönderemeyeceksiniz

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Biz bu görevde olduğumuz sürece, hepinize sesleniyorum, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz" dedi. Erdoğan, ekonomiye yönelik mesajlar da verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sığınmacılar tartışmasıyla ilgili olarak çok önemli mesajlar verdi. Muhalefetin söylemlerine tepki gösteren Erdoğan, "Biz bu görevde olduğumuz sürece, hepinize sesleniyorum, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz" diye konuştu. 

Ekonomideki gelişmelerle ilgili mesajlar veren Erdoğan, "Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyoruz. Kimi şükürsüzleri, kimi kalbi kararmış yeminli ülke düşmanlarının çıkardıkları yaygaraların sebebi, milletimizin derdiyle dertlenmek değildir. Yaşadığımız sıkıntılar kalıcı değil" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

16. seçim zaferine hep birlikte ulaşacağız. Çalışmalarımızı aynı tempoyla 2023e kadar sürdüreceğiz. Her seçim önemlidir. Bu seçim AK Parti için Tayyip Erdoğan için değil, Türkiye için önemli. 

Uzunca bir süredir bu zatın söylediklerinin yarısı yalan, yarısı yalan. Mesela dün Meclis'te, Tayyip Erdoğan Suriye meselesini BM'de hiç gündeme getirdi mi diye soruyor. Eline diline dursun. Bu zat hiçbir BM toplantısını takip etmemiş. Tabii bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz. Çıkmış, Tayyip Erdoğan bu meseleyi Avrupalılarla konuşmadı diyor. Yüzlerce, binlerce görüşme yaptığımızdan muhakkak haberi yok. Gerçi bu adamın neyden haberi var ki. Bu zat ne bilir ki? 

Bu zatın geçen haftalarda ifade ettiği, kavga etmeye geliyorum sözü ve bununla bağlantılı dile getirdiği, ya bana katılın ya önümden çekilin meydan okumasını ben farklı bir yere koyuyorum. Siyasette mücadele anlamında kavga elbette vardır. Yeri geldi vesayet odaklarıyla, yeri geldi terör örgütleriyle biz kavga ettik, sen edemezsin. Bunlar yeniden milletin başına bela olmaya geliyor, buna izin vermeyeceğiz. Milletimize sözümüz var, bunların yılan dillerinin, sahte söylemlerinin ardındaki gerçek karakterlerini göstererek 20 yıldır hep yaptığımız gibi tamamını da hep birlikte sandığa gömeceğiz. 

"MUHACİR OLARAK BULUNAN İNSANLARI BİZ GÖREVDE OLDUĞUMUZ SÜRECE ASLA GERİ İTMEYİZ"

Masa diye kurdukları 6 benzemez ittifakı seçimleri bile görmeden sağından solundan dökülmeye başladı. Ülkenin hiçbir kritik meselesinde kararlı tutum ortaya koyamayacaklarını görmek için allame olmaya gerek mi var? Yok. Kimi çıkıyor ülkemizin iftihar vesilesi eserlerine sataşıyor, kimi çıkıyor vatandaşlarımızın inanç özgürlüklerine dil uzatıyor. Bunlar cambaz. Bazı siparişler de veriyorlar, vitrinlerde sergiliyorlar. Siz bir gün rozet takarsınız, öbür gün rozetini söker alırsınız. Kimi çıkıyor, sığınmacı düşmanlığı üzerinden nefret suçları işliyor. Kimi çıkıyor, sahte gündemler oluşturmanın peşine düşüyor. Ülkemizde şu anda muhacir olarak bulunan insanları biz ne bay Kemal'in dedikleriyle ne onun yandaşlarının dedikleriyle, bu ülkeden görevde olduğumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz. Bu kardeşlerimizden kendi istekleriyle dönmek isteyenler olursa zaten döneceklerdir. Biz asla silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz bay Kemal, bunu böyle bilesin. Biz bu görevde olduğumuz sürece, hepinize sesleniyorum, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. 

Yönetiminde olan büyükşehir belediyelerinde neler yaptın, anlat. Şu eseri diktik de, yok. Bunlar sadece yapılanları hakaretle vs. eleştirmektir. 

EKONOMİ MESAJLARI

Fiyatlardaki artışlar ile tedarik zincirlerindeki bozulmalar tüm dünyada enflasyonu azdırmıştır. Bu tablo günlük hayatın her alanında fiyat artışları olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye, uzunca bir süredir döviz kuru ve faiz üzerinde maruz kaldığı saldırıyla mücadele etmektedir. Fırsatçıların sebep olduğu dengesiz fiyatları da eklediğimizde milletimiz ciddi hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalmıştır. Biz bugüne kadar milletimize yalan söylemedik. Tablonun insanlarımızın günlük hayatlarında yol açtığı sıkıntıları gayet iyi biliyor, birkaç ayaklı program yürütüyoruz. İlk ayağı ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefinden vazgeçmemektir. İkinci ayağı istihdama, iş, aş sahibi olmalarına öncelik vermek. Üçüncü olarak da gelirleri yükseltmektir. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyoruz. Kimi şükürsüzleri, kimi kalbi kararmış yeminli ülke düşmanlarının çıkardıkları yaygaraların sebebi, milletimizin derdiyle dertlenmek değildir. Yaşadığımız sıkıntılar kalıcı değil.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan son dakika erdoğan son dakika sığınmacılar