Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adıyaman'da peş peşe müjdeler

haberglobal.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Adıyaman
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adıyaman'da peş peşe müjdeler

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'ın Sincik ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Sincik-Malatya kara yolunun projelendirildiğini ve Sincik-Kahta arasında da yeni yol çalışmalarının süratle başlayacağını söyledi.

Son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da vatandaşlara hitap etti. Adıyaman'ın Kahta ve Sincik ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincik'teki hitabında vatandaşlara peş peşe müjdeler verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-Her fırsatta deprem kentlerine geliyoruz. Bu sefer de programımıza Adıyaman'da Kahta ve Sincik'i ekledik. Adıyaman'da baştan sona dolu dolu bir gün geçirdik. Tarihin, kültürün, medeniyetin, sanayinin hepsinden önemlisi güzel insanların şehri Adıyaman'ı adeta acıyamana çeviren depremin izlerini birer birer siliyoruz. 

-Şehrimizin önüne daha müreffeh bir geleceğin kapılarını açıyoruz. 6 Şubat gibi bir felakete maruz kalıp da toparlanabilecek çok az ülke vardır, yıkım ağır, mücadelemiz büyük. Bu yolda en büyük gücümüz sizlerle aramızdaki birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. 

-Her gelişmeyi devletimizi zayıflatmanın bahanesi haline getirmeye çalışanlar şu manzaraya baksınlar, Sincik'teki haysiyetli duruştan alacakları çok ders var, kendi ülkelerinin sıkıntılarından medet umacak duruma düşenleri takip ediyoruz. İstediğini bulamayınca halkına husumet bekleyecek kadar alçalanlar var, onlara da yazıklar olsun. Deprem gibi ortak bir acı karşısında bile kendi çıkarlarından vazgeçmeyenleri mahşeri vicdana havale ediyoruz. Biz Adıyaman'ın neye ihtiyacı olduğuna bakıyoruz. 

Tarih boyunca nice toplumların yükselişine şahitlik eden bu toprakları ebedi vatanımız olarak tescilledik, kimsenin bu kutlu ahdi bozmasına izin vermeyiz. Evlatlarımız için bu davayı zaferle taçlandırmaya mecburuz. 

-Mesele şu parti bu parti meselesi değil, mesele millet olarak inancı, kültürü, hedefleri, hayalleriyle birlikte topyekun başlattığımız şu kıyamı başarıya ulaştırma meselesidir. Bu yüzden Türkiye Yüzyılı diyoruz, Cumhuriyetimizi her alanda başarıya ulaştırmanın gayretini veriyoruz. Sincik'e duyduğumuz muhabbetin nedeni de her durumda yanımızda olmasıdır. Deprem felaketi nedeniyle sizlere bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, kayıplarımızı rahmetle yad ediyorum. 

-Sincik-Malatya kara yolu projelendirildi veren kısa zamanda burayı da yapacağız. Bakanım burada, kendisine talimatı verdim. Sincik-Kahta arası yol, çok virajlı. Uzakta değil, Bakan burada. Bunların adımı süratle atıyoruz.