Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin kuşatıcı yapısı önemlidir

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 6. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Birliğimizin kökleri Türk Konseyi'ne dayanıyor. Türk Konseyi 2011'de Almatı'da ilk zirve toplantısını yaparak faaliyete geçmişti. Konsey geçen yıl İstanbul'daki kararla adını Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirdi. Çalışmaların belediyelerle tabana yayılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin kuşatıcı yapısı önemlidir. Bu yapıyı Türk Devletleri Teşkilatı'nın vizyonunun erişeceği genişlikte bir işaret olarak değerlendiriyoruz. 

Kendi aralarında çıkarlarına uygun şekilde her türlü işbirliğini yapanların birliğimizin faaliyetlerine farklı gözle bakmalarını çifte standart olarak değerlendiriyoruz. Şehirlerimizi insanları arasında yakın bağlar kurarak aynı vücudun uzuvları gibi bütünleştireceğiz. Şehirlerimizi ortak evlerimiz haline dönüştüreceğiz. 

Biz belediyelerdeki çalışmalarımızı kalkınma yerelden başlar anlayışıyla yürüten bir kadroyuz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak bu doğrultuda atacağınız her adımda yanınızda olacağımı belirtmek istiyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan son dakika