Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'küresel gıda krizi' mesajı ve 'yatırım' çağrısı

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gıda krizinin tehdit döneminde bu yöndeki üretimin önemi de artıyor. Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde, tüm dünyanın taleplerini karşılayacak kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü'nde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programı'na katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Gıda krizinin tehdit döneminde bu yöndeki üretimin önemi de artıyor. Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde, tüm dünyanın taleplerini karşılayacak kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Erdoğan, "Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan, kendi insanına güvenen herkes karlı çıkacaktır. Kendi milletini küçümseyen tiplerin sosyal medya propagandaları komplekslerinin üzerine örtmek içindir" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu teknoloji üssünü, milli teknoloji hamlesi vizyonumuzun bir parçası olarak görüyorum. Ülkemizin sıfır atık hedefine de destek verecek çalışmalar, bu birimde yürütülecektir. Bir benzer çalışma da sağlık sektörüne yönelik araştırma geliştirme destek laboratuvarları projesidir. Bu çalışmalarının gerçekleştirileceği merkezimiz, sahip olduğumuz altyapı ve insan kaynağı ile ülkemizin yüz akı teknoloji markalarından biri olacaktır. Salgın döneminde sağlık sektörünün en az savunma sanayii kadar kritik öneme sahip olduğunu hep birlikte gördük. İhtiyaçları yerli ve milli imkanlarla karşılayarak hem cari açığı azaltmak hem de bu ürünlerin ihracatını gerçekleştirmek istiyoruz. Gayretlerimizin karşılığını aldıkça ülkemizin adım adım hedeflerine nasıl ulaştığına şahit olacağız. 

Rusya-Ukrayna savaşı ve koronavirüs salgını insanlığa güçlü mesajlar vermiştir. Altyapı ile desteklemeden salgın gibi yaygın sağlık krizleriyle baş etmenin mümkün olmadığını gördük. Türkiye, sağlık altyapısı yatırımları sayesinde bu krizi en az kayıpla atlatmayı başarmıştır. Yatırımları israf yaftasıyla yerden yere vuranların, sahip olduğumuz imkanlara şükrettiklerine inanıyorum. Sadece bina yapmak, personel istihdam etmek yetmiyor. Araç gereci, sistemleri de kendimizin üretmesi gerekiyor. Ülke olarak birinci aşamayı geride bıraktık. Yaşam bilimleri merkezimiz işte bu gayretlerimizin sembolüdür. Eskiden vatandaşımız yurt dışına tedavi için giderdi. Önümüzdeki yıl inşallah 1.5 milyon yabancı hastaya hizmet vererek küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz. 

'GIDA KRİZİ' MESAJI VE 'YATIRIM' ÇAĞRISI

Gıda krizinin tehdit döneminde bu yöndeki üretimin önemi de artıyor. Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde, tüm dünyanın taleplerini karşılayacak kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Türkiye, her alanda geleceğin güvenli limanı ülkelerin başında yer almaya adaydır. Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan, kendi insanına güvenen herkes karlı çıkacaktır. Kendi milletini küçümseyen tiplerin sosyal medya propagandaları komplekslerinin üzerine örtmek içindir. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli