Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni adımlar içerisindeyiz

Recep Tayyip Erdoğan Hatay Hatayspor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Stadı açılışında konuşma yaptı. Suriye ve Libya'daki gelişmeleri anımsatan Erdoğan, "Şimdi aynı şekilde yeni adımların içerisindeyiz. Biz güçlü bir güvenlik kuşağı oluşturamazsak bize huzur vermezler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı. 

Erdoğan, "Senaryoları harekatlarımız ile boşa çıkardık. Terör örgütleri ve rejimi savundukları kadar sizin hayatlarınızı sahiplenmediler. Aynı durumu Libya'da da yaşadık. Geçtiğimiz günlerde Şuşa'ya giderek, oradaki kardeşlerimizin sevincine ortak olduk. Şimdi aynı şekilde yeni adımların içerisindeyiz. Eğer Türkiye, dışarda böylesine güçlü bir güvenlik kuşağı oluşturamazsa vatan toprakları içinde bize ne huzur verirler ne refah yaşatırlar" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Şu anda önünde bulunduğumuz Hatay Stadyumu gerçekten müstesna statlarımızdan biri oldu. 26 bin 600 seyirci kapasitesi ile bu yıl başarıyla devam eden bir sezon oldu. TOKİ tarafından inşa edilen bu güzel stadımızın bordo beyaz renkleri ile gönüllerimizde taht kuran Hatayspor'un başarılarının coşkusuyla şenleneceğine inanıyorum. Bir başka önemli yatırımı buradan duyurmak istiyorum. BOTAŞ'ın Dörtyol Terminali'ndeki yüzer depolama ve gazlaştırma tesisine sahip Ertuğrul Gemisi'dir. Karadeniz gazını 2023'ten itibaren kullanmaya başladığımızda, bu konudaki rahatlığımız daha da artacaktır. Bugün resmi açılışını yapacağımız bir başka eser, burası çok önemli, Antalya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'dir. 

19 yılda Hatay'a toplam 35 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 8836 adet yeni derslik kazandırdık. Hatay'a ikinci devlet üniversitesi olarak İskenderun Teknik Üniversitesi'ni biz kurduk. Hatay'a dünyanın en büyük mozaik müzesini biz kazandırdık. Şehrimize 44 adet spor tesisi ve gençlik merkezleriyle birlikte 26 bin 600 seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu'nu da biz kazandırdık. 

Biz laf siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Boş teneke gibi gürültü çıkarmıyor, eser inşa ediyoruz. Biz, demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor, herkesin hakkını, hukukunu teminat altına alıyoruz. Biz bu millete aşkla bağlıyız. Biz büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmekle kararlıyız. Hatay'a da 19 yıldır bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bunların ülke için yapılan hiçbir hizmete destek verdiğini görmedim. Dünyanın bizi takdir ettiği hususlar, bunların dilinde yalanın aracı haline dönüşmektedir. Ülkemizin önünü kapatmak isteyenler ne diyorsa, hangi senaryoları sahneliyorsa, bunlar da aynı yolu takip ediyor. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, Hatay bunun en yakın şahididir. 

"YENİ ADIMLARIN İÇERİSİNDEYİZ"

Türkiye'yi demokrasi ve ekonomide küresel sistemin en üst seviyesine çıkarmak için girdiğimiz mücadelede bunlar hep karşımızda oldu. Hiç uzağa gitmeye gerek yok. Hatay bunun en yakın ve acı şahididir. Eli kanlı terör örgütü ve rejim sınırlarımıza saldırmaya kalkınca biz ne yaptık, vatanımıza saldırıları kaynağında kurutacağız dedik. Senaryoları harekatlarımız ile boşa çıkardık. Terör örgütleri ve rejimi savundukları kadar sizin hayatlarınızı sahiplenmediler. Aynı durumu Libya'da da yaşadık. Geçtiğimiz günlerde Şuşa'ya giderek, oradaki kardeşlerimizin sevincine ortak olduk. Şimdi aynı şekilde yeni adımların içerisindeyiz. Eğer Türkiye, dışarda böylesine güçlü bir güvenlik kuşağı oluşturamazsa vatan toprakları içinde bize ne huzur verirler ne refah yaşatırlar.

Biz Suriye politikası konusunda 10 yılı aşkın süredir bu sözleri binlerce defa dinledik. Karşımızdakilerin gerçek niyetlerini gördük. Ona göre kendi yolumuzu çizdik. Kulağına 3-5 hoş kelime eden tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır. Karşımızda yerli ve milli olmayı başaramayan bir anlayış var. Bu zihniyete rağmen, ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber