Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadelede başkalarından ne icazet bekliyoruz ne de silah

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum Gündem haberleri AK Parti

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da önemli açıklamalarda bulunuyor. Türkiye'nin AK Parti dönemindeki kazanımlarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Artık terörle mücadelede başkalarından ne icazet bekliyoruz ne de silah" dedi.

 Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da önemli açıklamalarda bulunuyor. Türkiye'nin AK Parti dönemindeki kazanımlarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Artık terörle mücadelede başkalarından ne icazet bekliyoruz ne de silah" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

-14 Mayıs'tan sonra buraya teşekkür için tekrar geleceğim. 

-21 yıldır aramıza kimseyi sokmadık, sırt sırta mücadele verdik. Şimdi de birlikte mücadele edeceğiz, bir duvarın tuğlaları misali kenetleneceğiz. Kimsenin aramıza nifak tohumları ekmesine izin vermeyeceğiz.

-14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız, öyle bir zafer olacak ki, Kandil'de, terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek, bunların uzantısı olan malum HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz?

-Pensilvanya'daki hainler dışında kimse üzülmeyecek, Türkiye'ye kefen biçenler dışında kimse boynunu bükmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak. Kutlu yürüyüşümüze engel olmak isteyenler dışında kimse kendini kaybetmiş hissetmeyecek, tüm Türkiye kazanacak. 

TÜRKLER KADAR KÜRTLER, SÜNNİLER KADAR ALEVİLER DE KAZANACAK

-Türkler kadar Kürtler, Sünniler kadar Aleviler de kazanacak. AK Parti'ye olduğu gibi CHP ve İYİ Parti'ye ve diğer yavrucaklara oy verenler de sevinecek. Sadece yurt içinde değil, dışarıda da gözü yaşlı kardeşlerimiz sevinecek.

SECCADEYE AYAKKABI İLE BASANLAR DEĞİL KIBLESİ KABE OLANLAR SEVİNECEK

-Seccadeye ayakkabılarıyla basanlar değil, kıblesi Kabe olanlar sevinecek. Umudunu Türkiye'ye bağlamış mazlumlar, Türk bayrağını görünce huzur bulan soydaşlarımız, Asya ve Afrika'da yüz milyonlar sevinecek. Kandil'dekinin bayrağı var mı, paçavrası var. Kitabı var mı, bu kitapsızlara 14 Mayıs'ta gereken dersi birlikte vereceğiz.

-Kürt kardeşlerimi tenzih ederim ama Kandil'dekiler hain. 

-Yine işi sandıktan önce bitireceğiz.

BİRİLERİ PENSİLVANYA'DA GEZERKEN DADAŞLARIN MİSAFİRİ OLDUK

-Erzurum, kimilerine göre haritadaki yeri ancak sandık yaklaşınca bulunan bir yerdir. Erzurum bizim için bir yardır, yardan da öte gönlümüzün tacıdır. Biz sadece seçim günü kapısını çalanlardan, seçimden seçime hal hatır soranlardan değiliz. Birileri Pensilvanya'da gezerken bi Dadaşların misafiri olduk. 

-10 kez Erzurum'a geldim. Sizlerle kucaklaştık, sevincimizi paylaştık çünkü bu şehri ve insanlarını Allah için çok seviyoruz. Bunun için laf değil icraat üretiyoruz.

80 YILDA YAPILMAYANI 21 YILA SIĞDIRDIK

-Bizden önce 80 yılda yapılamayanı biz 21 yıla sığdırdık, önümüzde yeni bir dönem var, bu da Türkiye Yüzyılı'dır.

-Bizden önce ülkemizin üretim ve dışa bağımlılık sıkıntısı vardı, turizm sadece belirli mevsimlerde ve illerdeydi, yaygınlaştırdık, ekonomisi IMF komiserlerince yönetilen bir Türkiye vardı, tamamen değiştirdik.

IMF İLE İŞİMİZ BİTTİ

-Davos'tayız, yanımda o zamanki işte ekonomiyle de ilgilenen Bebecan vardı, orada IMF başkanıyla görüşüyoruz, siz taksitlerinizi alıyor musunuz dedim, alıyoruz ama Türkiye'nin siyasi işlerine karışamazsınız çünkü Türkiye'yi ben yönetiyorum. Kızardı ama Babacan da kızardı, bozardı, IMF'ye borcumuzu ödedik ve işimiz kalmadı. Şimdi MB döviz rezervi 27,5 milyardan 115 milyar dolara çıktı. 

TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞKALARINDAN NE İCAZET BEKLİYORUZ NE DE SİLAH

-Bunlar IMF ile görüştü bize borç alın diyorlar, biz de dedik o kapıyı kapattık, biz bize yeteriz. Ayrıca, bununla da kalmadık, bizden önce terör örgütleriyle mücadelesinde başkalarına muhtaç bir Türkiye vardı, artık başkalarından ne silah ne de icazet bekliyoruz.

-Kendi ürettiğimiz, İHA SİHA, AKINCI, ATAK ile KIZILELMA ile nerede terörist varsa başlarını tek tek eziyoruz. Irak ve Suriye'de de bu alçaklara nefes aldırmıyoruz. TCG Anadolu'ya İstanbul'da ziyaretçi akını oldu.

-60 yıllık hayalin ürünü Togg, elektrikli araç teknolojisinde biz de varız diyoruz. Renklerden birini oltu koyduk, Erzurum'da dolaşıyor. 

-Karadeniz gazının yanı sıra Gabar'da bulduğumuz petrol ile milletimizin istifadesine sunuyoruz. Karadeniz gazını vatandaşların emrine verdik. Doğal gazı bir ay ücretsiz yaptık. 

-Günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip Gabar petrolünü de milletimizle buluşturacağız. Birileri hemen kalitesini soruyor, ben de diyorum ki, petrolümüz, Erzurum'un dut pekmezi kıvamında. 

-Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarımıza hem karada hem denizde devam edeceğiz. Enerji bağımsızlığımızı kazanana kadar çalışmayı sürdüreceğiz. 

-Sizlerin desteği ve duası ile Karadeniz gazını nasıl ülkemize getirdiysek, oltu rengi Togg2u nasıl yollara uğurladıysak Kaan'ı nasıl hangardan çıkarsaydık, Türkiye Yüzyılı'nı da birlikte tayin edeceğiz.

-Önce altı benzemezi bir araya getirdiler sonra altındakini eklediler ardından 2 belediye başkanı yerleştirdiler, önce ortaklardan biri kalktı sonra tıpış tıpış geri geldi. 

-Erzurum'a gelmişler 350-400 kişi gelmiş, sonra da güvenlik gerekçesiyle çekip gitmişler. İP gelmiş, 300 kişiyle esnaf ziyareti yapmış. Benim kardeşlerim bu imansızlara hadi oradan demeyecek mi İş mevki makam dağıtmaya gelince kimse bunların eline su dökemez.

YAKINDA BÖLÜCÜ ÖRGÜT UZANTILARINA, FETÖ'CÜLERE NE SÖZ VERDİKLERİNİ AÇIKLARLAR

-Yakında bölücü örgütün uzantılarına, FETÖ'cülere ne söz verdiklerini açıklarlar. Ortada artık dili de yüzü de sayılamayacak kadar çoğalmış bir koalisyon var. 

-Bu Selo Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden oldu, Kılıçdaroğlu onu çıkaracağız, diyor. 

BAŞKAN OLDUĞU BELEDİYEDE İŞ YAPMIYOR, SELO'NUN AVUKATLIĞINI KİMSELERE BIRAKMIYOR

-Başkanı olduğu Belediyede iş yapmıyor ama il il gezerek Selo'nun avukatlığını kimselere bırakmıyor. Koalisyonun tüm pis işlerini de milliyetçi görünümlü İYİ Parti'ye vermişler. 

-Bay bay Kemal'i millete umut diye sunuyorlar, güvenmedikleri defolu bir şahsı aday diye çıkardılar. Kendi sorunlarını çözemiyorlar, ülkelerin meselelerini çözmekten söz ediyorlar.

-IMF ile otel odalarında gizli saklı görüşme yapanlar ülkemizin ihracatını, ekonomisini geliştirebilir mi?

BAY BAY KEMAL'İN KANDİL'İN UŞAKLARIYLA, BİZ MİLLETİMİZLE YÜRÜYORUZ

-14 Mayıs'ta gizli ve açık ortaklarıyla birlikte onları sandığa gömmeye hazır mıyız? Bay bay Kemal ve ortakları kimlerle yürürse yürürsün, biz sizlerle yürümeye devam edeceğiz. Bay bay Kemal Kandil'in uşaklarıyla yürüyor biz milletimizle yürüyoruz. 

-Erzurum'a 21 yılda 84 milyar yatırım yaptık. 

-Sivas-Erzincan YHT projesini hayata geçireceğiz. 28 hidroelektrik santrali inşa ettik. Çiftçiye 3 milyar destek verdik. 339 bin doğal gaz abonesi olan şehrimize doğal gaz getirdik. Uzundere'yi de doğalgaza kavuşturuyoruz.

-Son 21 yıldır olduğu gibi tercihimizi yine eser ve hizmet siyasetinden yana kullanacağız, eli kanlı terör örgütlerine selam çakanlara meydanı terk etmeyeceğiz. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Erzurum Gündem haberleri