Özgür Özel, 23 Nisan oturumunda konuştu: Ayrıştıran politikalar artık siyasetin gündeminden çıkmalı

HABER MERKEZİ
CHP Özgür Özel
Özgür Özel, 23 Nisan oturumunda konuştu: Ayrıştıran politikalar artık siyasetin gündeminden çıkmalı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuştu. Özel, "31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Bugün burada Türkiye'nin 1. partisi CHP'nin Genel Başkanı olarak sizlere hitap etmekten onur duyuyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuşma yaptı. Özel'in açıklamaları şöyle:

"31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Bugün burada Türkiye'nin 1. partisi CHP'nin Genel Başkanı olarak sizlere hitap etmekten onur duyuyorum.

Millet sözünü sandıkta söyler. Siyasete düşen görev de milletin sandıktaki mesajını iyi okumaktır. Millet 31 Mart'ta ülkemizde yeni bir siyasi iklim yaratmıştır. Buna ayak uyduranlar ileriye gidecek, milletin kararına inatlaşanlar ise başarısız olacaktır. Ayrıştıran politikalar artık siyasetin gündeminden çıkmalıdır. Bugün burada 594 milletvekiliyiz. 4 arkadaşımız 3 hafta önce belediye başkanı seçilerek bu görevlerinden ayrıldılar. Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği bu Meclis'te anayasaya aykırı karar ile düşürülmüştür. Yönetim sisteminin değişmesinin ardından Meclis, seçilmiş milletvekilinin hukukunu koruyamamıştır. Meclis'in güçsüzleştirildiğinin en önemli kanıtıdır. Artık milletin gündemi olmayan hiçbir konu, hiçbir tartışma bu Meclis'in de siyasetin de gündemi olmamalıdır.

Dar gelirlilerin, emeklilerin, çiftçilerin, işsizlerin, staj ve çıraklık mağdurlarının çözümü konusunda atılacak her adım için biz buradayız. Suni gündemlerle şahsi makamları koruma talepleri ile Türkiye'yi meşgul etmek için bir muhatap arayan varsa biz orada olmayacağız."