Cumhurbaşkanı Erdoğan: MİT, DEAŞ'ın sözde liderini Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: MİT, DEAŞ'ın sözde liderini Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirdi

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirdi" dedi. Erdoğan, KARDEMİR'e 600 yeni işçi alınacağının müjdesini de duyurdu.

Son dakika haberine göre, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KARDEMİR'e 600 yeni işçi alınacağının müjdesini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

-Bizim iktidarımızdan önce yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanmasını sağladık. Bizler, o zamanki iktidardakiler gibi sadece döviz ihtiyacı olduğunda onlar aklımıza gelmedi. Artık sandığı vatandaşın ayağına getiriyoruz. Seçimlere katılım yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik reformlardan sadece biridir.

-Yeni kurum ve yatırımlarla devletimizin hizmet kapılarını yurt dışındaki vatandaşlar için artırdık. Vatandaşlarımızın işlemlerini elektronik ortamlarda yapabilmesini de temin ettik. Pasaport harçlarını yarı yarıya düşürdük, binlerce evladımızı ülkemize getirerek, medeniyetlerini yakından görmelerini temin ettik. 

-Muhalefet yurt dışındaki vatandaşlar için bugüne kadar ne yaptı? Yurt içindeki seçimler için yapılan her şeyin aynısını yurt dışında da yapıyoruz. Gelen oylar, özel güvenlikli yerlerde muhafaza ediliyor, 6 kilit bulunuyor buralarda. Hepsi aynı anda olmadan kapılar açılmıyor. Oy verme süreci bitince ağzı kapalı oy torbaları sandık kurullarında açılacak, sayım ve döküm yapılacak, sonuçlar tutanak altına alınacak. 

-Muhalefet şimdiden işini garantiye almak için sandık güvenliği deyip duruyor, eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. 

-Biz dünyanın yanında olduk. Afette de dünya ülkeleri bizi yalnız bırakmadı. Dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri geldi. Azerbaycan geldi bin konut yapmak istiyoruz dedi, İlham Bey ile birlikte onların temelini attık.

-6 Şubat depreminde dünyanın dört bir yanından vatandaşlar yardıma koştu. Bunları asla unutamayız. İnşallah yaralarımızı da kısa sürede beraberce saracağız. Tüm bunların yanında bir şeyi daha unutamayız, AFAD, Kızılay, bunlar bu süre içerisinde çok yoğun çalıştılar. Arama kurtarma ekiplerimiz dünyanın dört bir yanından gelen ekiplerle başarılı bir dayanışma süreciyle bu süreci geçirdi. 

-Ben vatandaşlardan 1 yıl süre istedim, bu sürede de bütün zemin etütlerini de yaparak burada süratle malum inşaatları başlattık. Hatta köy evlerinden 14'ünü sembolik de olsa teslim ettik. Buralardaki kalıcı konutların yapımı bizim için önemli olan. Özellikle Hatay'da şu anda demir çelikten bir hastane yapımı var, ikinci hastaneyi de yapıyoruz. Bunları 3-6 ay arasında bitirerek, insanımıza kazandıracağız. 

-Afet bölgesinde kendi yerlerine gidip oy kullanacak olanlar da var. Gurbetçilerimiz özellikle devletimizin destekçisidir. 7'li masaya artık 9'lu masa demek lazım. Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarını da peşlerine taktılar. Bir Kandil'i eklediler. Bu masaya biz artık bir cümbüş masası diyebiliriz. Benim milletim buna artık cumhurun masası diyemez. Milletvekili listelerinde yurt dışından bir tane bile adayları yok, bu konuda da vaatleri yalan dolan. Biz mesafeler uzak olsa da beraberiz.

-Geçmişte sadece gümrükte oy kullanılabiliyordu, insanlarımız işlerinden izin alıp sınır kapılarına geliyordu. Biz geldik sorun çözüldü. O oylar millidir, yerlidir, vatanını bu cümbüşten çok daha fazla önemseyenlerdir.

-Menfi ya da müsbet her türlü gelişme, Avrupa'daki vatandaşlarımızı da yakından ilgilendirir. Güçlerini en etkili gösterebilecekleri yer, sandıktır. siz bu gücü kullanmazsanız bugüne kadar sizi görmezden gelenler, aynı tavırlarını gösterirler. 14 Mayıs bu bakımdan büyük önem arz ediyor. Avrupa'daki kardeşlerimin hepsi sandık yollarına dökülmüş.

-Yurt dışındaki vatandaşlarıma 'refah içinde yaşıyorlar' yaklaşımı çok çirkin. Onların neler çektiklerini ben çok iyi bilirim. Onların evinde kaldım ben. 

-Ülkemize yatırımcı, turist gelmemesi için uğraşan bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Tüm yurt dışındaki vatandaşlarla olan bu ilişkim halen devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne muhakkak ziyarete gelirler, onlara üniversitelerin kapılarını da biz açtık. Belki onlarda kaldığım vatandaşlarım bunları komşularına anlatıyordur. 

-Şu anda, meydanların diliyle konuşursak farklı bir tablo var, anketlerde de farklı bir tablo var. Meydanların dili derseniz bir gerçek var ki 14 Mayıs önümüzde gümbür gümbür, zafere doğru gidiyoruz. Bir de tabi anketler var, bu dönem anketleri çok karmaşık bir tabloda yapıyoruz, deprem felaketi aslında anket tekniğini ortadan kaldırdı, buna rağmen yine bir şeyler yapıyorlar. Bunlara da baktığımız zaman, yine lehte bir havayı görüyoruz. Gerek Cumhurbaşkanlığında gerek Cumhur İttifakı'nda...

-Bu seçimde farklı bir atak yaptı, kabine üyesi arkadaşlarımızı sahaya sürdük, aday oldular, onların da alanda olması vatandaşa ayrı bir güven veriyor. Tanımadığı bilmediği insanlar değil, 17-18 bakan arazide. Bunlar kalkıp da bay bay Kemal gibi palavra atmıyor. Fındık fiyatlarını 4 dolar artıracakmış, dürüst ol, yapmayacağın şeyi söyleme. Bugün yine ne yalanlar ne yalanlar. Esiyor, gürlüyor. Bugüne kadar, bu tür yalanlarını biliyoruz da İzmir'de diyor ki, daha iyi bir İzmir, Ankara, İstanbul... Tüm yurt dışındaki kardeşlerime soruyorum, İstanbul'u, İzmir'i, Ankara'yı siz yönetmediniz mi, peki, bu süreçte daha iyi şehirler meydana getirebildiniz mi?

-Avrupa'daki kardeşlerime şunu söylüyorum, CHP demek çöp, çukur, çamur demektir. İstanbul'u onlardan devraldım, o zaman, İstanbul çöp, çukur, çamur ve susuzluktan adeta inim inim inliyordu. Haliç'in kokusundan geçilmezdi. Balık falan görülmezdi.

-Önce Haliç'i bir defa pislikten temizledik, İSKİ'nin başına Veysel Eroğlu'nu getirdim, oradan Alibeyköy'de 9,5 km, bir taş ocağını depolama alanı yaptık, oradan oraya dip çamurunu biz petrol botu hatları döşer gibi döşeyip onu oraya naklettik. Onun da dip suyunu yeniden Haliç'e naklettik. Şu anda orada çocuk parkı var.

-Haliç Kongre Merkezi'nin temellerini de attık. Kültür sanatı biz yaptık, oradan kendileri de istifade ediyor. Haliç'te balık olduğu gibi artık yüzmeye girenler bile var. Aynı şey şu anda İzmir'de var, Körfez kokudan geçilmiyor. Sorun, Ankara'da ne yaptın? Melih Bey döneminde havalimanını yaptık. Yolu sağ olsun Ankara Büyükşehir yaptı ve İstanbul'da da durum aynıydı. İzmir'de havalimanı yoktu, bir acayip bir havalimanı, ona liman denilmez. Adnan Menderes Havalimanı'nı yaptık. Bu iyi İzmir'i biz yaptık. 

-İstanbul İzmir arası 7,5 saat idi, 3 saat 15 dakikaya kim çekti bay bay Kemal, sen mi? Sabuncu Tüneli'ni kim yaptı? Bu bir gönül işi. Sende böyle bir aşk yok. İyi bir İzmir diyorsan bunu biz yaptık. Binali Bey'in de büyük emekleri oldu. İZBAN vesaire hepsinin yapımında emeği var. Şunu da biz yaptık deyin! eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, bir eser de sen söyle. Benim yurt dışındaki vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. 

-Az kalsın denizlerimiz müsilaja teslim olacaktı. Bakanlık sorunu çözdü, belediyelerde sadece izledi. Bunlar sadece izleyici.

-Almanya'daki ırkçı akım, ırkçılık, İslam düşmanlığı ve ayrımcılık Batı ülkelerinde bir kanser hücresi gibi yayılıyor. Almanya'da 8 vatandaşımızı kaybettiğimiz davada, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir karar çıkmadı. Belgeler yok edildi. Bunun takipçisi olacağız, uluslararası mahkemelerde davalar açarak, bunun neticesini almamız lazım. Anamur saldırısında hayatını kaybeden 4 vatandaşımızın yakınları da aydınlatılmasını istiyor. Müslümanları hedef alan saldırılar da yaygınlaşıyor. Kuran'a yönelik ırkçı eylemler arttı, takip ediyoruz, can ve mal güvenliğini temin edecek her türlü adımı atıyoruz. Nefret suçlarıyla mücadele platformu oluşturduk, Diyanet İşleri'nin de bu konuda çalışmaları var.

-HDP'den birileri diyor ki, biz Diyanet'i kapatacağız, yeni başkanlık kuracağız. Erdoğan'ın başkan olduğu ülkede böyle bir şey yapmaları mümkün değil. Bu ülke yüzde 99'u Müslüman olan bir ülke ve devletimiz, her zaman vatandaşımızın yanındadır.

-Güçlü Türkiye, vatandaşlarının övünç kaynağıdır. Terörle mücadelede teröristler artık başını kaldıramıyor, bu, Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunu anlamıyorlar, hatta savunuculuğunu yapıyorlar. Biz, terör örgütleriyle en etkili şekilde mücadele eden tek ülkeyiz. PKK'daki en üst düzey teröristler etkisiz hale getirildi.

-DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin EL Kureyşi adlı şahsı uzun zamandır takip ediyordu. Bu şahıs, MİT tarafından dün Suriye'de gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi. 

-Biz geldiğimizde büyükelçilik sayımız 12 falandı. Bu sayı, arttı. Bundan sonra neler yapacağız, aile ataşeliklerimizin sayısını artıracağız, dış temsilciler, gezici konsolosluk hizmeti sayısını artıracağız. Konsolosluk işlemleri için internet ortamından başvuru imkanı getireceğiz. Nitelikli beyinlerin istihdamını sağlayacağız. Yurt dışındaki vatandaşların temsilini güçlendireceğiz. Yurt dışından gelip Türkiye'de tahsil yapan çok kaliteli gençlerimiz var. Onları niçin büyükelçiliklerde istihdam etmeyelim. Her birinde en az 2-3 tane yabancı dil var, Batı kültürünü de yakalamışlar.

-Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere TOKİ projeleri başlatacağız, diasporadaki Türk firmaları ile buradaki firmalar arasında ortaklık sağlayacağız, çifte vatandaşlık hakları desteklenecek. 

-1 Mayıs'ı adeta bayram ilan eden biziz, kendileri bunun lafını yaptılar. 1 Mayıs'ı adeta kendi günüm olarak görüyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın oldukları yerlere alın terleriyle katkı yapan vatandaşlarımızın gününü tebrik ediyorum. 

-Geçtiğimiz yıllarda TTK'ya ait maden ocaklarında 2 bin yeni işçi alacağımızı açıkladık. Yaz aylarında inşallah işlerine başlamış olacak. Tabii, şimdi de ülkemizin önde gelen demir çelik tesislerinden KARDEMİR'e 600 yeni işçi alacağımızın müjdesini veriyoruz. Şimdiden, KARDEMİR'e hem de Karabük'e hayırlı olsun diyorum.

-Milletimizin 14 Mayıs ile ilgili hassasiyetlerine inanıyorum. Sakın bu işi hafife almasınlar. TEKNOFEST katılımını görünce, coşkum ve gençliğimize olan inancım arıyor.

-1,9 milyon katılım olmuş, beklenti yarın 2,5 milyonu bulur diyorlar. Muhalefet bunu anlamadı, yok Fatih diye biriyle görüşmüşler, biz onunla 15 yıl önce görüştük, yatırım mı yapmak istiyorsun kapımız açık, dedim. O günden beri yok, yapacaksan gel yap. O tür ifadeleri kullanan birinin ağzıyla ben uçak fabrikası kuracak adamı da buldum, ben o adamla görüşeli oldu 15 sene.

-Türkiye'de, şu an, BAYKAR var, TUSAŞ var, o da bunları gördü, rekabete giremeyeceğinden anladı, böyle bir şey yapıyor. Biz üretiyoruz. 

-Bu adamı kendisi mi buldu, yoksa dışarıdan birileri mi dayattı orası da meçhul. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Son dakika haberi