Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önce 6'lı masaydı sonra 7'li oldu, şimdi 9'lu masa oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara AK Parti 14 Mayıs Seçimleri 2023 Seçimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Ankara mitinginde konuştu. Erdoğan, Millet İttifakı'na tepki göstererek "Önceleri almamışlardı, sonradan HDP'yi yanlarına kattılar. Yetmedi iki belediye başkanını aldılar yanlarına. Önce 6'lı masaydı, sonra 7'li masa oldular, şimdi 9'lu masa oldular." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen AK Parti Ankara mitinginde konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar vaadine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen şu anda hangi görevdesin, nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun. Herhalde zamanında esrar, eroin göndermişler ki bunların bedelini geri döndürme gayreti var. Şimdi bu 300 milyar doların hesabını 14 Mayıs'ta sormaya var mıyız? Yurt içinde eli kalem tutanların buna inanması mümkün mü?" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Bu yüz binler 14 Mayıs'ın müjdesini veriyor. Ankara'nın tüm ilçelerine, tüm mahallelerine sevgilerimi iletiyorum. Ankara'yı ancak bu şehrin mana sırrına erenler anlayabilir, kucaklayabilir. Rabbime bana Ankaralılar gibi dava arkadaşları verdiği için hamdediyorum.

CHP'Yİ TANIMAK İÇİN 3 KELİME YETER

Şimdi gelirken bir billboard gördüm, Ankara daha iyi hizmete layık diyor. Dün baktım İzmir'e de onu yazmış. 4 Yıldır İstanbul'da İzmir'de Ankara'da ne yaptınız? Eğer CHP'yi tanımak istiyorsanız 3 kelime yeter; çöp, çukur, çamur. İstanbul'u çöp dağlarından kurtardık, susuzluktan kurtardık. Burda da yine Melih kardeşimin gayretiyle Ankara'yı susuzluktan kurtardık. Bunlara hatırlatalım, Ankara'da Başkent'in havalimanını yapan kim, bunlar mı yaptı? Bütün şu Ankara'daki metroları kim yaptı? Kardeşlerim bunlarda yalandan başka bir şey olamaz. Yalanın en önemli mimarı Bay bay Kemal. 14 Mayıs'ta benim milletim bunları siyasi mevta yapacak. 

DUALARA LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde yaşadığım rahatsızlık nedeniyle dünyanın ve ülkemizin dört bir yanı gibi Ankara'nın her mahallesinden, her hanesinden yükselen dualara layık olmaya çalışıyoruz. 

ÖNCE 6'LI MASA, SONRA 7'Lİ MASA, ŞİMDİ 9'LU MASA OLDU

Önceleri almamışlardı sonradan HDP'yi yanlarına kattılar. Yetmedi iki belediye başkanını aldılar yanlarına. Önce 6'lı masaydı, sonra 7'li masa oldular, şimdi 9'lu masa oldular. O da yetmeyecek. 

Daha önceden Ankara, terör örgütü tarafından yapılan kanlı saldılarla sindirilmek istenmişti. Ankara asla pes etmedi, alçaklar karşısında asla diz çökmedi. Şimdi Ankara yeni bir destan yazmaya hazırlanıyor.

NE SELO ÇIKABİLİR NE DE EVLAT KATİLİ ÇIKABİLİR

Bir tarafta FETÖ'nün Ankara'yı bombalayan eli kanlı katillerini cezaevinden çıkarıp aramıza gönderme sözü verenler var. Bize öyle bir söz verin ki bunların herhangi bi umudu kalmasın. 51 tane Kürt kardeşimizin ölümününe sebep olan bunlar değil mi? Biz bu görevde olduğumuz sürece ne Selo çıkabilir, ne de evlat, yavru katili çıkabilir. 

Şimdi sormak lazım bay bay Kemal sen talimatı nereden alıyorsun? Kandil'den. Kandil diyor ki biz bay bay Kemal'li destekliyoruz. Arkadaşı Kandil baronu olandan bu ülkeye fayda olur mu?Türkiye Yüzyılının önünü kesmek isteyen küreselcisinden tefecisine herkes bunların yanında yer aldı. 

300 MİLYAR DOLAR TEPKİSİ

Ne diyor bay bay Kemal Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen şu anda hangi görevdesin, nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun. Herhalde zamanında esrar, eroin göndermişler ki bunların bedelini geri döndürme gayreti var. Şimdi bu 300 milyar doların hesabını 14 Mayıs'ta sormaya var mıyız? Yurt içinde eli kalem tutanların buna inanması mümkün mü?

Kılıçdaroğlu yönetimi altında CHP, marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, küreselcilerin, mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların koçbaşı haline geldi.

Ankara bu sinsi, kirli bayat senaryoya itibar eder mi? Ankara iradesini bu mankurtlara teslim eder mi? Ankara evlatlarının geleceğini bu yıkım ekibine teslim eder mi?

SSK'nın genel müdürü oldu SSK'yı batırdı. Şimdi yine çok heyecanlanmış, kendini maliye bakanı ilan etti. Gelebildiği tek yer memurluktu. Oy alabilmek için herkese cumhurbaşkanlığı veriyor. Bunun adı rüşvettir. Bu rüşvetçiye 14 Mayıs'ta gereken dersi vermeye hazır mıyız?

LAF YERİNE İŞ ÜRETTİK

Eğitimde reformlar yaptık mı? Halka meydanlarda verdiğimiz sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık. Laf yerine iş ürettik. Reklam yerinde hizmet yaptık. Milletimiz de bizim samimiyetimizi gördü. 

Bu milletin elinden TEKNOFEST'i alamazsınız, İHA'ları, SİHA'ları alamazsınız, Akıncı'ları alamazsınız, alamayacaksınız. Kızılelma'yı hiç alamazsınız.

Biz, Türkiye Yüzyılını hayal ediyoruz. Onlar, siyaseti parçalı, ekonomisi kırılgan, demokrasisi zayıf, dünyada horlanan eski Türkiye hayali kuruyor.

Atatürk Havalimanı'nı Amerika'daki bir gruba vereceklermiş. Ben onlarla görüştüm "Kapımız açık." dedik, gelmediler.

205 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Bunlar böyle bir şey yapabilir mi? Şimdi şehir hastanelerine Avrupa’dan hasta geliyor. Biz buralara kolay gelmedik. Türkiye genelinde 20 tane şehir hastanemiz var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı ilimiz neredeyse yok.

Ankara’nın hangi ihmalleri yaşadığını biliyorsunuz. Ankara’mızı güzelleştirmek için 21 yıldır çalıştık, çabaladık. Son 21 yılda Ankara’ya 605 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Bunlar böyle bir şey yapabilir mi? Ankara’mızda 4’ü devlet olmak üzere 12 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 25 bin 648 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları aştık. Farklı branşlarda 110 spor tesisi kazandırdık. Sağlıkta 10 bin 382 yataklı 45 hastaneyle birlikte 160 adet sağlık tesisi inşa ettik.

PKK UZANTILARIYLA PAZARLIKLARA OTURDULAR

Bunların gözlerini öyle bir hırs bürümüş ki PKK mensuplarının siyasi uzantılarıyla pazarlıklara oturdular. Bay bay Kemal var, Meral Hanım var, HDP var, Davutoğlusu var, Bebecan'ı var, Ankara Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarını konuşmak yersiz, onlar da var. Önce Allah'a sonra milletime inanıyorum.

ANKARA TÜRKİYE'NİN HIZLI TREN HATTI MERKEZİ HALİNE GELECEK

Şimdi bu masanın etrafındakilerden bir tanesi Sivas'ta hızlı trene ne ihtiyaç var diyor. Mayıs sonuna kadar vatandaşlarımız bu hatta ücretsiz seyahat edecek. Ankara tüm Türkiye'nin hızlı tren hattı merkezi haline gelecek. Hani nerede büyükşehir. Yapmaz, yapamaz. Onların bu işlerle alakası yok. 

Bak ben vaatten bahsetmiyorum bay bay Kemal, yaptıklarımızı anlatıyorum. Çıkardık mı doğalgazı? Hala inanmıyorlar. Bu bebecen çıkıp diyor ki doğalgaz nerede. Eline gözüne dursun. Bak her şeyiyle bunu göstere göstere yaptık.

 

Erdoğan Ankara Ak Parti miting