Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meral Hanım, sen kimi kime benzetiyorsun

Recep Tayyip Erdoğan Meral Akşener AK Parti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Akşener'e İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik sözleri üzerinden tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik Fatih Sultan Mehmet benzetmesi için, "Taksim olaylarında, Başbakanlık konutu karşısına 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Meral Hanım sen kimi, kime benzetiyorsun? Bunlarla beraber aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, siz kim" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Devletimiz artık 80'lerin 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir. Bugün artık ekonomisi ile büyük, şefkati ve vicdanıyla büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Sel ve yangın felaketinde dünyaya örnek gösterecek bir başarıyla süreci yönettik.

Devletimiz vatandaşımızı sahipsiz bırakmamıştır. Sel ve yangın felaketini yaşayan iller devleti yanında hissetmiştir. Muhalefet ise insanımızın yaralarını sarmaya çalışmak yerine milletin acısını istismar etmeye çalıştı.

MERAL AKŞENER'E "FATİH" TEPKİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Fatih'e benzetiyor. Bunlar Fatih'in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Duvarlara yazdılar, Taksim olaylarında, Başbakanlık konutu karşısına 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Meral Hanım sen kimi, kime benzetiyorsun? Bunlarla beraber aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, siz kim.

Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülkeye ve millete hizmet davasından asla sapmayacağız.

Türkiye'ye dair hesapları bozulanların Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'e giden süreçte daha da pervasızlaşacağı anlaşılıyor.

CHP'nin fitilini ateşlediği, ittifak ortaklarının da 'Bizans' benzetmeleriyle benzin döktüğü nefret siyaseti, oynanan oyunun bir parçasıdır.

Milletten umudunu kesen CHP, tıpkı 1960 darbesi öncesinde olduğu gibi yalandan, iftiradan, kışkırtmadan iktidar devşirmeye çalışıyor.

Etnik kimlik üzerinden, mezhep, meşrep, ideoloji üzerinden milletimizin arasına fitne sokulmasına göz yummayacağız.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber