Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil'dekilerin geçmişte kalmış acıları yeniden yaşatmasına izin vermeyeceğiz

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri son dakika

Son dakika haberi... Beştepe'de düzenlenen Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye dikkati çekerek "Kandil'deki terör baronlarının geçmişte kalmış acıları vatandaşlarımıza yeniden yaşatmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftar programında konuştu.

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftar programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye dikkati çekerek "Kandil'deki terör baronlarının geçmişte kalmış acıları vatandaşlarımıza yeniden yaşatmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

-Dün yangında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Faciayla ilgili gerekli adli tahkikat başlatıldı. Belediye dahil böyle büyük bir acıda kimin katkısı varsa vadeli ödenecektir. 

-31 Mart seçimlerini başarıyla tamamladık. Demokrasimize gölge düşürecek hiçbir olay olmadı. Bölücü örgütün provokasyonlarını da boşa çıkardık. Türk demokrasisinin olgunluğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. 

-Her seçim döneminde ortaya atılan ithamların da asılsız olduğu ortaya çıkmıştır. Bir daha böyle basit yollara başvurmayacaklarına inanıyorum. Gençlerimiz için değerli bir kazanım. Türkiye hangi kökene, meşrebe, partiye mensup olursa olsun 85 milyonun tamamının ortak vatanıdır.

-Çok partili demokrasi, yaklaşık 75 yılda canımızla inşa ettiğimiz, muazzam bir bina. Bunu görüşler üzeri olarak görmemiz lazım. Türkiye'nin ve demokrasimizin bugün ulaştığı yüksek seviyelerde sizin mücadelenizin büyük katkıları var.

-Siyaset üstü bir diğer konu da terör belasıdır. tüm terör örgütleri milletin düşmanıdır, hükümet ce devlet olarak çok etkin mücadele yürüttük. Suriye ve Irak operasyonlarıyla DEAŞ, PKK, YPG örgütlerini sınırlarımızdan uzaklaştırdık. 

-Son seçimlerle birlikte bu kararlığımız perçinlendi. Türkiye'nin siyasetini, ekonomisini terör örgütleriyle dizayn etmeye çalışanlar emellerine ulaşamayacak. Can çekişen örgütleri yeniden palazlandırma niyetlerini görüyoruz. dün akşamdan itibaren bazı illerde sokakları karıştırma, milletin malına mülküne saldırma hadisesi yaşandı. Dünyanın hiçbir medeni devleti böyle bir şeye göz yummaz. Türkiye de bir çadır devleti değildir, olmayacaktır. 

-Milletin iradesine ve takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz. Ancak Kandil'dekilerin de tekrar vatandaşlarımıza musallat olmasına izin vermeyiz. Demokrasimiz neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Tüm siyasi aktörlerden hukukun üstünlüğüne saygı göstermesini bekliyoruz.

-Demokratikleşmeyi ekonomiden, ekonomiyi de demokratikleşmeden bağımsız görmüyoruz. Güvenlik ve özgürlük dengesini korumaya gayret ettik. 21 yıldır olduğu gibi ileri de hak ve özgürlük alanlarında reformlarımızı devam ettireceğiz.

-12. kalkınma programını uygulamakta kararlıyız. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşüşe geçtiğine şahit olacağız. TÜİK verileri aylık enflasyonun gerilediğini gösterdi. Enflasyonun düşmesi, ücret artışlarının erimesini engelleyerek kalıcı refahın artışını sağlayacaktır.

-Düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadele ile ilgili kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Kendini hukuktan üstün gören şehir eşkıyalarına da nefes aldırmayacağız. Gençlerimizi hedef alan zehir tacirlerinin tepelerine binmekten geri durmayacağız. Terörle mücadeleye, düzensiz göçten asayiş meselesine kadar daha etkin bir devlet görülecek.