Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul için tarih verdi

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çamlıca Kulesi açıldı. Erdoğan, konuşmasında Kanal İstanbul Projesi'nin temel atma töreni için de tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Çamlıca Kulesi Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan konuşmasında Kanal İstanbul için tarih verdi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından Çamlıca Kulesi açıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bizi sevindiren şu. Büyük Çamlıca Camii'ni bitirdik. Caminin kıble tarafı işgal altındaydı. Oradaki o metal kuleler, adeta orayı işgal etmiş, görüntü kirliliği diyorsanız, orada o kirlilik vardı. Biz bu kirliliği ne zaman ortadan kaldıracağız diye hep bunun gayreti içinde olduk. Acaba bunu Adalar'a mı kaldırsak yoksa burada farklı bir uygulama mı yapsak, bunları da düşündük. Sonunda biz yapacağımız kulemize bunları yerleştirebilir miyiz, yerleştiririz. Yüz kadar olur mu, olur. O ilk adımı attığımız anda Binali Bey ile bunların üzerinde çok çalıştık. Proje üzerine çok çalıştık. Sonunda tüm dünyada örnek olacak bu projeyi hayata geçirmiş olduk. 

"ÇEVRECİLİK LAFLA OLMUYOR"

Yüz kadar radyonun buradan yayın yapıyor olması, ortak yayın yapıyor olması bu da ayrıca başarımız oldu. Onları da kutluyoruz. İletişim ve yayıncılık faaliyetlerine tek verici tesisi modeline geçtiğimiz bu kule sayesinde Çamlıca, görüntü kirliliğine son verdi. Aynı modeli ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Kim çevreci? İşte bu ortada. AK Parti ispatını yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir. Çevrecilik lafla olmuyor. Diktiğimiz ağaçlardan tutun, tüm eserlere varıncaya kadar. Bir taraftan teröristler geldiler yaktılar, biz ise yakılan yerlere hemen anında ağaçları diktik. AK Parti budur. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Ancak ispat edeceksin. 

Çanakkale'de de benzer eserin inşa edilmiş olması önemli bir adımdır. Kulemizi yeni dönemin sembol eserlerinden biri olarak görüyorum. Ünlü Fransız düşünür Lamartine'nin 'Dünyaya son bir kez bakacaksın deseler, o bakışı Çamlıca tepelerinden atmayı arzulardım' ifadelerini kullanarak hayranlığını dile getirdiği şu mekanın şanına yarışır esere kavuşmasından ayrıca mutluluk duyuyorum. 

Türkiye, dünyanın en stratejik coğrafyasında kurulmuş bir ülke. İstanbul, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de dikkatleri üzerinde toplamaktadır. Anadolu ve Trakya'daki tüm yerleşim yerlerimiz, öyle veya böyle İstanbul ile mutlaka irtibatlıdır. İstanbul, 81 vilayetin adeta bayrağının dalgalandığı bir şehirdir. İstanbul milli gelirimizin 3'te birinin, ihracatımızın yarısını, vergi gelirimizin yarıya yakınını üretmektedir. Dünyada böylesine eski yerleşime sahip, 3 büyük devlete başkentlik yapmış başka bir şehir göremezsiniz. Denizi ile, Boğaz'ı ile, adaları, ormanları, tepeleri, hisarları, köprüleri, tünelleri, camileri ile İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir. 

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Şimdi, inşallah haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar, varsın olsunlar. Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle İstanbul bir başka olacak. İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği artacaktır. Kanal İstanbul'un üzerinde 6 köprü göreceksiniz. Dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanı, sadece İstanbul'a mı hizmet veriyor. Son etabını hizmete açtığımız Kuzey Marmara yolu sadece İstanbul'un ulaşımını mı kolaylaştırıyor. Elbette, bu şehre kazandırılan her hizmetin olumlu etkisi tüm Türkiye'ye yayılıyor. İstanbul'u hak etmek için bu şehre sevda ile bağlanmak gerekiyor. 

FETİH MESAJI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarihimizin en ihtişamlı zaferlerinden biri olan İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan, bu eşsiz şehri medeniyet mirasımıza katan Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şanlı ordusunu rahmetle, hürmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın paylaşımında, Hz. Muhammed'in "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur." hadisi ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi görseli de yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber