Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile atılan adımlar Filistin davasına desteğimizi azaltmayacak

Filistin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "İsrail ile ilişkilerimizde atılan adımlar Filistin davasına desteğimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "İsrail ile ilişkilerimizde atılan adımlar Filistin davasına desteğimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunduk. 

Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdürüyoruz. Türkiye- Filistin ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine yönelik adımları ele aldık. İsrail saldırılarındaki sivil kayıplara karşı tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. 

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın statüsünün değiştirilmesi ile ilgili olayları asla kabul etmiyoruz. Bu husustaki beklentilerimizi İsrail'deki muhataplarımıza aktardık. 

İsrail ile atılan adımlar, Filistin ile davamızı asla azaltmayacaktır. Aksine Filistin davasına katkı sağlayacağını Filistinli kardeşlerimiz de kabul ediyorlar. TİKA, Türk Kızılay ve çeşitli kuruluşların Filistin'e yardımı devam ediyor. 

Filistin davasında desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz. Sanat ve kültür alanında da Filistin halkını desteklemeye devam edeceğiz. Kudüs başta olmak üzere Filistin'e yönelik turizmi teşvik ediyoruz. Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının bir zorunluluk olduğunun altını çiziyorum.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Dostane bir şekilde tüm konuları ele alabildik. Türkiye'nin de dünya gıda güvenliği konusundaki rolünü ve istikrar sağlama alanındaki çabalarını da görüşme fırsatı bulduk. İki kardeş ülke olarak ilişkilerimizin gelişmesini sağlayacak konuları görüşme fırsatı bulduk. Erdoğan'a Filistin halkının yanında olması ve değişmez tutumundan dolayı teşekkürlerimi iletmek isterim. Öte yandan, Türkiye ve kurumlarının her alanda Filistin'in yanında yer aldığını bilmekteyiz. Erdoğan'a Filistin'in kaldığı zorluklarla ilgili bilgi aktardım. İşgal devleti karşısında kayıtsız kalmayacağımızı vurguladım. İsrail, şehitlerin cenazesini bile vermeyerek kimi cezalandırıyor? 

İki devletli çözüm önemli, ülkelerle temasa geçeceğiz. Bunu destekleyip desteklemedikleri meselesini görüşeceğiz. Amacımız başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmasını sağlamak. Her yol kapanırsa bizler yine meşru direniş hakkımızı kullanacağız ve her türlü terör ve şiddet olayına karşıyız. Onların yaptığı gibi bizler suçlu ve terörist olmayacağız. Bütün ülkelerin de Filistin devletini tanımasını ve BM'de tam üye olmayı istiyoruz. Yaşasın Filistin-Türkiye kardeşliği.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Mahmud Abbas Erdoğan