Cumhurbaşkanı Erdoğan: İktidarımızın uyuşturucudan ülkeyi büyütmek gibi bir derdi yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İktidarımızın uyuşturucudan ülkeyi büyütmek gibi bir derdi yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' ile ilgili iddialarına da, "İktidarımızın uyuşturucudan ülkeyi büyütmek gibi bir derdi yok, haram size kalsın" diyerek cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

FETÖ'nün en çok zarar verdiği kurumlardan biri polis teşkilatı. Polis akademisini yeniden yapılandırdık. Darbe girişiminden bu yana 38 bin kişiyi ihraç ederek tamamen FETÖ'den arındırdık. 

Terör örgütlerinin hedefi olan emniyet teşkilatını sadece devlete ve millete hizmet edecek bir yapıya kavuşturduk.

Geçmişte kasıtlı olarak faaliyetleri kısırlaştırılan sistemimizi yeniden inşa ettikten sonra suç ve suçluyla mücadelede kat ettiğimiz mesafe doğru istikamette gittiğimizin işaretidir.

Türkiye yüzyılı, şefkat ve merhamet yüzyılı olacaktır. Bunun teminatı sizlersiniz. 

Terör örgütlerine, uyuşturucuya, sapkın akımlara kaptıracak tek bir evladımız yok.

Cari açıkları uyuşturucu ticaretinden kapattığını iddia eden zavallılara söylenecek bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim. 

Sizlerin bu gurur gününde girmeyi hiç istemediğim bir hususta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun attığı bu iftiraya sorumluluğumun gereği değinmek durumunda kalıyorum. İktidarımızın uyuşturucudan ülkeyi büyütmek gibi bir derdi yok, haram size kalsın. 

Uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren teşkilata bu tür iftirada bulunamazsınız. Bu teşkilat karşımda, böyle bir teşkilatı siz nasıl olur da, "Türkiye cari açığı uyuşturucu ticaretiyle kapatıyor" dersiniz? Yarın bu konuşmamı çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda yapacağım. 

Uyuşturucu ile mücadelede dünyaya örnek olacak bir yapıya sahibiz. Sokaklardaki uyuşturucu satıcılarına karşı en küçük bir müsemmamız olmadığını İçişleri Bakanımız defalarca söylemiştir. 

Hiçbir kuralın olmadığı sosyal medyada yayılan iftiralar yüzünden milyonlarca kişi hedef gösteriliyor. Sokakta koruduğumuz insanımızı sosyal medyada yalnız bırakamayız. Türkiye, dezenformasyona en çok maruz kalan ülkedir. Terörün hedefleri açısından, Kızılay'da bomba patlatmanın, yalan ve iftirayla arasında hiçbir fark yoktur.

Afet ve göçle mücadelede etkili yöntemlerle dünyaya örnek haline geldik. Ülkemizin güvenlik şemsiyesini insan gücü ve teknik destekle genişletiyoruz. Polisimiz, jandarmamızla 780 bin km vatan toprağı ve mavi vatan denizlerimizde her bir karışında insanlarımız güvenle yaşadığı bir ülke tesis ediyoruz. 

Çeşitli uygulamalarla attığımız her adımla insanımıza verdiğimiz her hizmetin kalitesini genişletiyoruz. Güvenlikte de esas olan insandır. 

Geçtiğimiz 20 yılda kazandırdığımız her eserin önüne çıkarılan tuzakları hatırlayın. Faili meçhul cinayetlerinden terör örgütlerine kadar hatırlayın. Gabar, Cudi, Tendürek de sizler vardınız. Besler deresinde güvenlik güçleri vardı. 

DAEŞ ile sahada göğüs göğse çarpışan tek ülke olmamıza rağmen üzerimize atılan iftiraları hatırlayın. Ülkemizi sizlerle bu seviyeye getirdik. Bedelini ödemediğimiz hiçbir kazanım göremezsiniz. Kurduğumuz güçlü demokrasi altyapısı sayesinde bugün Türkiye yüzyılı vizyonumuzu konuşabiliyoruz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan