Erdoğan, Türkiye'nin ilk batarya fabrikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu. Erdoğan "Bu tesis cari açığın azaltılmasına 10 milyar euronun üzerinde katkı, 7 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: 

TOGG ÜRETİMİ

Şu ana kadar 70 bini aşkın vatandaşımız TCG Anadolu'yu ziyaret etti. İzmir'deki vatandaşlarımızın ziyaretine de açacağız. Dün Savunma Sanayimize yerli tankı kattık. Geçen ay gerçekleştirdiğimiz en büyük hayallerden biri Togg'dur. Togg asla sıradan bir araç değildir, Türkiye'nin gelişiminin sembollerinden biridir. 

Togg'un üretim sürecinde çok ciddi sorunlarla karşılaştık. Pandemi döneminin fahiş fiyat artışı bizi de etkiledi. Togg ilk günden itibaren haksız eleştirilerin, iftiraların hedefi oldu. Devrim otomobilini 60 sene önce garaja hapsetmek için neler yapıldıysa aynısı Togg'a yapıldı. Önce çıktılar Togg'un fabrikası nerede dediler, sonra vatandaş bunu alamaz dediler. Togg sipariş rekoru kırarak bunlara en güzel cevabı verdi. Gemlik'teki tesislerde her 3 dakikada bir araç üretiliyor. Bu sene 28 bin adet Togg'u sahipleriyle birleştirmeyi umuyoruz. 2025 yılından itibaren Togg'u ihraç edip tüm dünyaya satacağız.

Cumhur ittifakı olarak Türkiye yüzyılının kilometre taşlarını yüklemeyi sürdürüyoruz. TOGG bu vizyonun birinci adımıydı. Şarj istasyonları da bu vizyonun diğer aşamaları. 

TÜRKİYE'NİN İLK BATAYRA FABRİKASI

 Bu tesis 2026'da batarya modül ve paketleri üreten bir merkez haline gelecek. Bu tesisle Türkiye az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve paket üretme yeteneğine sahip ülke olacak. Bundan sonrada yerli yabancı ayrımı yapmadan. Türk istihdamına katkı sunan herkesle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu tesis cari açığın azaltılmasına 10 milyar euronun üzerinde katkı, 7 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacaksa bunun yolu özel sektörün öncülüğünde ekosistem oluşturmaktan geçiyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gemlik Bursa Gündem haberleri