Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İlim Yayma Ödülleri" Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye güçlendikçe dost ve kardeş ülkelerin de umudunun arttığını belirten Erdoğan, "Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır" dedi.

Son dakika haberi...

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İlim Yayma Ödülleri" Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye güçlendikçe dost ve kardeş ülkelerin de umudunun arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

-Bu yıl bugün Aziz Sancar hocamıza özel bir ödül takdim ediyoruz. 

-1950 sonrasında cemiyetleşme başladı, ilki de İlim Yayma Cemiyeti idi. Tek parti faşizminde baskılar altında ezilen millet DP iktidarıyla yeniden kendini buldu. 

-Bu ilk dönemdeki demokrasi ve kalkınma atılımlarının sonuçlarının görüldüğü alandan biri de eğitimdir. İlim Yayma Cemiyeti de bu uyanışın meyvelerinden biridir, bu kardeşiniz de bir İlim Yayma meyvesidir. Darbe dönemlerinin ardından cemiyet çalışmaları ertelense de şartlar düzeldiğinde çalışmalar yeniden başlamıştır.

-Cemiyetimizin 72, vakfımızı 50. yıldönümü geride kaldı. Cemiyetimizin tüm kurumlarıyla iftihar edici noktadadır. İmam Hatip Okullarının yaşatılmasında cemiyetin katkısı büyüktür. 

-Büyüklerimiz, bilhassa teknik sahadan gelen akademisyenler, bir sosyal bilgiler enstitüsü kurdu. Birinci ikinci hatta üçüncü dördüncü dili öğrenmeden iyi bir akademisyen olunamayacağını söyleyen Sabahattin Zaim hocamız, profesör unvanı almak için verilen telaş geride kaldıktan sonra asıl gayeye ulaşılacağını ifade etmiştir.

-Hocamıza göre bilimi değerli kılan sürekli düzeltilerek geliştirilebilmesidir. Kainatta söylenmemiş söz olmadığı, bu gerçeği bilen bir ilim adamı, eser vermek ve kendisini takip edecek öğrenci yetiştirmekten geri duramaz. ülkemiz bu konuda kurak bir süreçten geçiyor. Onlarca hocamız olmasına rağmen telif eser sayımız düşük.

-Tercüme eserler önemlidir ama bunlar telif eserlerle taçlandırmadıkça başarıya ulaşamayız. Çok daha vahimi bunun bizi kendi kavramlarımızdan uzaklaştırmasıdır. 

-Bir milletin varlığını sürdürebilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmesi yetiştirdiği nesillerin donanımına bağlıdır. Batı'nın endişesi yeni nesillerin adeta ellerinden kayıp gittiğini görmelidir. Bizler de evlatlarımızı yeni teknolojilerinin yıkıcı etkilerine karşı korumalıyız. Yabancı sosyal medya platformları nedeniyle bir yozlaşma görüyoruz. Sapkın akımların toplumumuza sirayet ettiğini görüyoruz. 

-Geçtiğimiz asırda 3 önemli gelişme köklü değişikliklere yol açtı; otomobil insanları sokağa çıkardı, televizyon insanları yeniden eve kapattı, internet, insanları dijital bir dünyaya hapsetti. Aile kurumuna saldırılara bu gözle de bakmalıyız, hırsının, nefsinin kölesi nesilden helal rızk çıkmaz.

-Eskiden çocuklara hayatın içinde nasıl davranması gerektiği kurallar öğretilirdi. Bir kişi sabah nasıl kalkacak, yemeğe nasıl oturacak, büyük ve küçüklere nasıl davranacak, velhasıl nasıl yaşayacak, bunun çerçevesi zihnine ve gönlüne nakşedilirdi. bu yapı 1. Dünya Savaşı'ndan sonra yıkıldığı için uzunca süre pusulasız kaldık. 2. Dünya Savaşı sonrasında İslam dünyasında pek çok bağımsız devlet olsa da bunun kağıt üzerinde kaldığını biliyoruz. Bu devletleri yörüngelerinde tutanlar terörden darbeye kadar her yolu denedi.

-1947'deki Filistin'i düşünün bugünü düşünün nasıl sömürdüler. Dünya Siyonizmi Filistin'de yaşananları nasıl belirlediyse daha da ileri getirme gayretinde. Türkiye de payına düşeni aldı. Ülkemizdeki darbeleri "bizim çocuklar başardı" diye kendi yöneticilerine belirttiği gerçek budur. Gezi'deki olaylar, 15 Temmuz ihaneti, 2018'den beri ekonomik anlamda gördüğümüz bu hayasız akını, göğsümüzü siper ederek durdurduk. 

-Biz güçlendikçe umutlarını bize bağlayan dostlarımızın da güvenleri artıyor. Geçmişe göre çok daha farklı ve olumlu bir hava vardır. Karabağ'ın işgalden kurtuluşu bu havayı güçlendirdi. Zalim İsrail yönetiminin sürdürdüğü Gazze'deki katliamların, Kudüs'teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler Allah'ın izniyle yakındır.

-İlim Yayma Cemiyeti ve gönüllü teşekküllerimizden çok daha güçlü sahaya girmelerini bekliyoruz. Emperyalist oluşumlar, dünya Siyonistleri açık kalan boşluğu doldurmak için hazır bekliyor.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV