Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy verenlere Allah sabır versin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Gümüşhane

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerde en çok oy aldığı ikinci il olan Gümüşhane'de halka hitap etti. Erdoğan, muhalefeti eleştirerek "Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy verenlere Allah sabır versin" dedi.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretleri kapsamında en çok oy aldığı ikinci il olan Gümüşhane'de halka hitap etti. Erdoğan, "Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy verenlere Allah sabır versin" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

-Gümüşhane nasıl 1048'de Malazgirt'te Türk İslam mührünü bu topraklara vurduysa 2023'te Türkiye Yüzyılını gönlümüze nakşeden Gümüşhane... Bugün sizleri bir kez daha hürmetle selamlıyorum. 

-Bayburt'taydık şahsımıza seçimlerdeki rekor desteği için teşekkür ettik, şimdi de Gümüşhane'nin misafiriyiz, yüzde 78,54 gibi tarihi bir oy oranıyla bizlere sahip çıkan Gümüşhane'ye teşekkür ediyorum. Bizimle omuz omuza yürüdüğünüz dualarınızda bizleri unutmadığınız, sandıkta mührü bastığınız için şükranlarımı sunuyorum. 

-Tarihimizin en kritik seçimlerinde bize inandınız, bize olan güveninizi de Türkiye ikincisi olarak gösterdiniz. Hiçbir iftiranın aramızdaki muhabbeti sarsamayacağını ispat ettiniz, sadece 7'li koalisyonu değil Pensilvanya'dan Kandil'e tüm destekçilerini sandığa gömdünüz. Türkiye üzerinde hesap yapanların oyunlarını bozdunuz. 

-Milli beka dediniz, teröre geçit yok dediniz, özellikle terör örgütlerini yerle yeksan ettiniz, sırtını teröre dayayanlara bir ders daha verdiniz. Hepsinin dengesini altüst ettiniz, o günden beri dengelerini toplayamadılar, hiç seslerini duydunuz mu? Hala birbiriyle dövüşüyorlar, milletin zekasıyla alay edenler yaşadıkları şoku hala atlatamadı. Siyaset mühendisliği ile iktidara giden yola Batı'da arayanları, terör örgütleriyle iş birliği yapmaktan geri durmayanları sandığa gömdüğünüz için sizlerle gurur duyuyorum. 

-Bugün hem teşekkür etmeye hem de yapımı tamamlanan eser ve hizmetleri açmaya geldik. Diyorlar ki bir insan bu kadar sevilir mi, seviliyorsunuz reisim, diyor, ben de sizleri seviyorum. Gümüşhane 1 milyar 100 milyon tutarında hizmetle kavuştu.

-Pek çok eseri resmen devreye alıyoruz. Gümüşhane Belediyemiz ile cami, park, sosyal tesis gibi yatırımları sizlere sunuyoruz. üniversitemize ait MYO ve yurt binasını ve çeşitli projeleri hizmete açıyoruz. 

-Gümüşhane'nin hedef ve beklentilerini biliyoruz. Turizm alanında ciddi bir potansiyele sahip. Tam anlamıyla harekete geçirilebilmesi için yeni projeler yapacağız, şehrin talepleri için her türlü çabayı göstereceğiz. Bunları söylerken CHP Genel Başkanı gibi laf olsun diye söylemiyoruz. Şu anda onlar zaten kendi aralarında birbirlerine girdiler.

-Hep söyledik, bay bay Kemal'den bir şey olmaz. Meydanlarda verdiği sözü Ankara'ya dönünce unutanlardan değiliz. Biz iki seçim arasında ağız değiştirenlerden değiliz, biz sözünün eri bir partiyiz. Biz sözünün takipçisi olan sözünü senet olarak kabul eden bir irtifakız. 21 yıllık iktidarlığımızda hep bunu yaptık. 

-Gümüşhane'ye 32 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık. 268 konutun yapımına devam ediyoruz. İlk Evim Arsam projesinde altyapısı hazır. İktidara geldiğimizde il sınırı içerisinde arıtma tesisi yoktu, bugün 4 adet arıtma tesisi ile nüfusun yüzde 71'ine hizmet veriyoruz, iki millet bahçemiz var, Karayel Millet Bahçesi yapımı sürüyor. 

-Zigana'yı geçilmez olmaktan çıkardık mı? Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatı sürüyor. İnşallah Gümüşhane ve Bayburt'a hizmet edecek bu havalimanlarıyla şehirlerimiz farklı bir hal alacak.

-35 bin kişi şu anda burada, Bayburt'ta 40 bindi. Daha iyi olacak biliyorum. Gümüşhane bunu başarır mı? Cumhur İttifakı'yla yürütür mü?

-Muhalefeti destekleyen vatandaşlarımız oy verdiklerinin durumunu gördükçe kahroluyor. İlk seçimlerin üzerinden 8 hafta geçti, kumar masasından bir kişi bile istifa etmedi, hiçbiri siyaseti bırakmadı, biri bile seçmenlerine hesap vermedi. Yenilgiye uğradılar, hezimetlerini zafer gibi pazarlamaktan hala vazgeçmediler.

-Toplam oyları yüzde 1'i bile bulmayan tabela partilerinin sevincini anlıyoruz, siyasi tarihimizin en büyük tokadını atarak CHP'den 39 vekil kopardılar. Bay bay Kemal ben hesap uzmanıyım diyordu, 39 vekilini yüzde 1 oyu olmayanlara verdin. Sen bizimle beraber girdiğin bütün seçimleri kaybettin, hala burada duruyorsun. 

-Bak Çipras kaybetti, bıraktı. Yunanistan'daki Çipras, bu kadar hassas ama sende yok. 13 yıldaki 12 yenilgiyi nasıl inkar edebilir? 39 vekili altın tepsiyle sunan zat, yaşadıklarından ders almadan 16'lı masa kurmaktan söz ediyor. CHP seçmenine zorla oy verdiği anlaşılan partilere 10 parti daha ekleyecek. Parti kurmayı kimi uyanıkların gözünde bir yatırım aracı olarak görüyor. İyi kötü partisi olan herkes, CHP liderinden ya yardımcılık ya bakanlık sözü aldı, şimdi buna yeni sözlerin ekleneceği anlaşılıyor.

"GAZİ'NİN HÜRMETİNE CHP'YE OY VERENLERE ALLAH SABIR VERSİN"

-Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy verenlere Allah sabır versin. Muhalefetin boğuştuğu meselelere bakmıyor, kendi hedeflerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Gündemimizde depremzedeler var, milletimizin sıkıntıları, dertlerine derman olmak var, enflasyonu düşürmek, hayat pahalılığını sonlandırmak var, üretim ve ihracatı daha fazla artırmak var. Dünyanın en iyi 10 ekonomisine girmek var. 

 -Memur ve emekli maaşları ile ilgili düzenlemeyi TBMM takdirine sunduk. Emeklilerimize yüzde 25 zam yapmak suretiyle emeklileri sevindirdik. Çalışanlarımızı enflasyona karşı korumak konusunda adım attık. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gümüşhane Gündem haberleri