Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklılıklarımızın hiçbiri kardeşliğimizden daha güçlü değildir

Haber Merkezi
Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklılıklarımızın hiçbiri kardeşliğimizden daha güçlü değildir

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Farklılıklarımızın hiçbiri kardeşliğimizden daha güçlü değildir" dedi.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında, "Farklılıklarımızın hiçbiri kardeşliğimizden daha güçlü değildir" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-Ağustos ayı tarihimizde Türk'ün zaferler ayı olarak bilinir. Bu ay içerisinde hepsi tarihimizde birer kilometre taşı niteliğindeki zaferleri idrak ettik. 4 gün önce Malazgirt Zaferi'nin 953. seneyi devriyesini büyük bir gururla kutladık. 

-İstiklal harbimiz başlı başına dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir başarıdır. Milletimiz tüm imkansızlıklara rağmen vatanına, istikbal ve istiklaline sahip çıkmıştır. Büyük zafer, vatanından kovulmak istenen bir milletin yeniden doğuşunun adıdır. Taarruz gücü zayıflayan ordumuz Dumlupınar zaferi ile makus tarihini değiştirmiştir.

-Milletimizi esir alma, bizi hedeflerimizden koparma, iç sorunlarımızla oyalama gibi hamlelerden oluşmuştur. Bir dönem ilerici gerici diyerek, Türk Kürt diyerek ayrıştırmak istediler. BTÖ'yü başımıza musallat ederek güvenlik ve huzurumuza göz diktiler. Bir taraftan Türkiye'yi ekonomide, kalkınmada, savunmada hak ettiği yere getirmeye çalışırken bir yandan da iç cephede çok fazla kumpasla uğraştık. Hedeflerimize ulaşma irademizi kıramadılar, bizi yolumuzdan döndüremediler.

-Bugün de millet olarak hedeflerimize odaklanmış durumdayız. Büyük zaferlerden aldığımız ilham ve cesaretle var gücümüzle çalışıyoruz. Savunma sanayide son 22 yılda elde ettiğimiz başarılar dostlarımıza güven aşılarken kem gözlere ise korku salıyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi olacak Anadolu gemimizle inşallah şimdi onun daha büyüğünü yani uçak gemimizi de bir an önce onu da ordumuzun saflarına katacağız. 

-Tam bağımsız Türkiye idealimize emin adımlarla ilerliyoruz. Şu ana kadar nice oyunların üzerinden geldiysek daha fazlasını da başaracağımıza inanıyoruz, bunun için önemli olan iç cepheyi sağlam tutmaktır. Zaman zaman ekonomik krizler olabilir, siyasette tansiyon yükselebilir, 85 milyonun tamamının aynı fikirde olmasını beklemek gerçekçi değildir. Gelip geçici sorunların bölgemizde çıkan sorunların hiçbirisi bize kalıcı zarar veremez. Millet ve devlet olarak bunların her birine bir çözüm buluruz ama iç kalemizde bir gedik açılırsa bunu toparlamak son derece meşakkatli olacaktır. Böyle olursa hepimiz kaybederiz. 

-Son günlerde toplumun sinir uçlarıyla oynayan çeşitli kışkırtmalara şahitlik ediyoruz. Dilinden, kaleminden ve klavyesinden zehir akan 5'inci kol aparatlarının tuzağına düşmeyeceğiz. Milletimin her bir ferdinden bu konuda dikkatli olmasını istiyorum. Ne yaparsak meşruiyet temelinde vereceğiz. Siyasi görüşlerimiz, kökenlerimiz farklı olsa da hepimiz aynı vatan toprağının üzerinde yaşıyoruz. Farklılıklarımızın hiçbiri kardeşliğimizden daha güçlü değildir. Bu şuurla hareket ettiğimiz sürece üstesinden gelinebilecek hiçbir engel tanımıyoruz. Hep beraber ülkemizi güçlendirmeye odaklanalım.