Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 için ABD'nin kararını bekliyoruz

HaberGlobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu. İsveç'in NATO üyeliği ve Biden'ın kongreye mektubu sorulan Erdoğan, "F-16 için ABD'nin kararını bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu. İsveç'in NATO'ya üyeliği kararını imzalaması ve ABD Başkanı Joe Biden'ın kongreye Türkiye mektubu sorulan Erdoğan, F-16 kararı için ABD'yi beklediklerini ifade etti. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"F-16 İÇİN ABD'NİN KARARINI BEKLİYORUZ"

(İsveç'in NATO üyeliği ve ABD'den alınacak F-16'lar) Parlamentomuz verilen söz üzere yaptığı oylamalarla hamdolsun, kahir ekseriyetle Meclisimizden geçti. Dün itibarıyla bana geldi. Ben de imzaladım. Akşam da Resmi Gazete'de yayımlandı. Bir gün önce Biden, o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek Temsilciler Meclisi'ne gerek diğer Meclise gönderdi, onların da bir an önce bunu Meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti. Orayı da bekliyoruz. Bir an önce oradan gelecek olan netice bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır. Bunu bekliyoruz. Dışişleri Bakanım yakın takipte. Gerek Kanada, gerek İsveç hepsi bu atılan adımla Türkiye'nin duruşu bakımından çok çok isabetli olmuştur, NATO için güç kaynağı olmuştur yaklaşımlarında bulundular. 

"LAHEY'DEN 'SOYKIRIM' KARARI ÇIKACAĞINI BEKLİYORUZ"

(Lahey'deki soykırım davası) Biz çıkacağını bekliyoruz. Dün Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile bir görüşmem oldu. Güney Afrika, bu Lahey'i yakından takip ediyor. Onların müracaatı ile süreç başladı. Şu an itibarıyla Güney Afrika Cumhurbaşkanı'nın yakın takibi bizler için ayrı bir zenginliktir. Bizim buradan hukukçular grubu Lahey'e gittiler. Onlar da yakından takip ediyorlar. Gerek Adalet Divanı'ndan gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Bugün o kararı bekliyoruz. 

"MURAT BEY GERÇEKTEN HEYECAN DOLU"

(Yerel seçimler) Yarın İzmir'deyim. Hem aday açıklamaları yapacak hem de geniş kapsamlı bir toplantımız olacak. Ertesi gün Eskişehir'e geçeceğim. Orada aynı şekilde aday tanıtım toplantısı yapacağız. Eskişehir'i, İzmir'i önemsiyoruz. Nasıl ki İstanbul ve Ankara'da güçlü sesler çıkardıysak buralarda da Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz. 

(Murat Kurum'un proje tanıtım toplantısı) Lansmanı ben izlediğim bölümlerde, tamamını izleyemedim çünkü MGK vardı, izlediğim bölümlerde Murat Bey gerçekten heyecan dolu, konulara ne denli hakim olduğunu gördüm. Bir Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı olarak gurur duydum.