Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısa sürede hayata geçireceğiz

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın pek çok yerinde sosyal medya ve elektronik ticaret platformları konusunda ciddi düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Biz de benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık. Kısa sürede hayata geçecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenecek "Fatih'te Genç Projeler" programının açılışına katıldı. Erdoğan, "Dünyanın pek çok yerinde sosyal medya ve elektronik ticaret platformları konusunda ciddi düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Biz de benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık. Geçen hafta dijital kültür, dijital ekonomi, hukuk meselelerini enine boyuna konuştuk. En kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Tüm bu eser ve hizmetlerin İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum. Her yerde kütüphanelerin yaygınlaşması da memnuniyet vericidir. Her ne kadar tam tersi gösterilmeye çalışılsa da araştırmalar ülkemizde kitap okuma oranının giderek yükseldiğine işaret ediyor.  Bizim gençliğimizde güzel kütüphaneler, spor merkezleri yoktu, nereyi bulursa orada ders çalışan, sınava hazırlanan bir nesildik. Yokluklara ilave olarak bir de ideolojik çatışmaların yol açtığı huzursuzluk iklimi vardı. 

İnternet mecraları, sosyal medya, bilinçli kullanılmazsa adete bataklık gibi içine düşecek kişiyi yok edecek tehditleri barındırıyor. Dünyanın pek çok yerinde sosyal medya ve elektronik ticaret platformları konusunda ciddi düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Biz de benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık. Geçen hafta dijital kültür, dijital ekonomi, hukuk meselelerini enine boyuna konuştuk. En kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

GENÇLERE TAVSİYELER

Gençlerimizden gerçek hayattan kopmamalarını istiyoruz. Basılı kitapları çantanızdan, masanızdan asla eksik etmeyin. Spora her gün, düzenli olarak vakit ayırın. Demli bir çay, güzel aromalı kahve yanında gerçekleştirilen sosyalleşmeyi ihmal etmeyin. Tüm şehirleri gezip görmek için şartlarınızı zorlayın. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Fatih Belediyesi