Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün başardık, bugün de başaracağız çünkü biz Türkiye'yiz

Recep Tayyip Erdoğan Ankara
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün başardık, bugün de başaracağız çünkü biz Türkiye'yiz

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de 'Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan programdaki hitabında, "Dün başardık, bugün de başaracağız çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz güçlü Türk milletiyiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de 'Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şu şekilde:

Ülkemizin somut olmaya miras listesindeki değer sayısı 21'e çıktı. Yaşayan insan hazinelerinin şartı olan usta-çırak geleneği bizim ahilerimizin de geleneğini oluşturuyor. Şehrin camileri, medreseleri kadar hanları da besler büyütür. Zanaat ve ticaret erbabı da aynı kaynaklardan beslenir.

Ustalar ve çıraklar aynı duygu ile işlerine başlar. Bizim çarşılarımız başka milletlerin çarşılarına benzemez. Müşteri tüketici değil velinimet olarak görülür. Bizim dükkanlarımız elbette bir ticarethanedir.  Ahilik kültürü ile yetişen insanlar, toplumu kaynaştıran değerleri yaşıyor, yaşatıyor ve geleceğe taşıyor.

Yaşayan insan hazineleri listelerimize sürekli yeni eklemeler yapmak, somut olmayan mirasımızın nesilden nesle aktarılmasını sağlayacaktır. Bu tür çalışmaları daha çok destekleyerek, ustalarımızın kabiliyetlerinin yaşatılmasını sağlayacağız.

Meddahlık, aşıklık geleneklerimizi sürdürüyoruz. Yamaklık, çıraklık, kalfalık, ustalık aşamalarından geçen nice sanatçılarımız ülkemizin değerlerini yüceltiyor. Yaşayan hazine sıfatını hak eden çok fazla insanımız var. Ülkemize ve dünyamıza eşsiz değerler kazandıran sanatçılarımızı takdir etmek için kelimeler kifayetsiz kalıyor. 

Her ne kadar insanlığın gündeminde ekonomi ilk sırada gözüküyorsa da, asıl mücadele geleceğin hangi kodlarla yaşanacağı gerçeği üzerinde devam ettiğini biliyoruz. İnternetin, sosyal medyanın, dijital kurguların etrafımızı kuşattığı dönemde, kendimiz olarak kalmak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımıza ve tüm topluma, dayatılanı değil, daha iyilerini sunmak ile mükellefiz. Yenilikçi fikirler ile bu sürece katkıda bulunacağız ki, arzu ettiğimiz seviyeye yükselelim.

Darbe girişimlerini yendik, ülkenin dört bir yanını eşi benzeri görülmemiş yatırımlar ile donattık. Vesayeti yendik. Terörün başını ezdik. 2023 vizyonumuzu güvenle inşa ettik.  Ülkemiz ve dostlarımıza barış, güvenlik, refah, bereket getirmek hedefi ile çıktığımız bu yolda sizlerin desteğine her zamankinden çok ihtiyacımız var.

İnsanı merkeze almayan hiçbir inanç ve medeniyetin uzun soluklu olması mümkün değildir. Eser ve hizmet siyasetimizi ecdadımızdan aldığımız ilhamla inşa ettik. Tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize sahip çıkacak çalışmalar gerçekleştirdik. 

Kendi iç çekişmeleri ve kavgalarıyla geçiren bir milleti hep birlikte Türkiye olalım anlayışı etrafında toplamayı başardığımızı düşünüyorum.

Sosyal medyanın, yapay zekanın, dijital kurguların etrafımızı kuşattığı bir dönemde kendimizi olarak kalmalıyız.

Dün başardık, bugün de başaracağız, Çünkü biz Türkiye'yiz çünkü biz Türk milletiyiz.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Beştepe