Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeleri Antalya, Alanya'daki otellerde misafir edeceğiz

Kahramanmaraş Depremi Recep Tayyip Erdoğan Osmaniye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Osmaniye'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 64 bin 194'e ulaştı" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesi Osmaniye'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 64 bin 194'e ulaştı" dedi. 

Erdoğan, "Bu arada talep edenlere, kabul edenleri Antalya, Alanya'daki otellerde misafir edeceğiz. THY uçakları ile buralara seferler düzenleyecektir" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Asrın felaketi diyebileceğimiz depremler 10 büyük ilimizde çok büyük yıkımlara sebep olmuştur. Osmaniyemiz de depremin vurduğu şehirlerden. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 64 bin 194'e ulaştı. Felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez eksiklikler de oluyor. Vatandaşımızın devletin tüm imkanları ile deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Ülkemizin dört bir yanından ekip, araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Şu anda parlamentomuzda OHAL'e kadar tüm adımları attık.

Bir saat içinde de parlamento kararını verecektir. Enkazın kaldırılmasının ardından inşallah 1 yıl içinde depremin yaşandığı şehirlerimizi biz yeni baştan inşa ettik. Van'da, Malatya'da, Elazığ'da, İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik. Antalya ve Muğla yangınlarında yine bunları süratle gerçekleştirdik. Sel afetlerinde bu iktidar, hükümet bunları gerçekleştirdi. İnşallah 1 yıl içinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de 10'ar bin lira depremzedelere destek veriyoruz. Bunların tespitleri yapılıyor. Bu arada talep edenlere, kabul edenlere Antalya, Alanya'daki otellerde misafir edeceğiz. THY uçakları ile buralara seferler düzenleyecektir. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan osmaniye