Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi'nde Azerbaycan mesajı

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi'nde konuştu. Konuşmasında Karabağ mesajı veren Erdoğan, "Kardeşimiz Azerbaycan, Ermeni işgalindeki topraklarını destansı bir şekilde kurtarmış, bölgede yeni bir dönemin kapılarını açmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi’ne canlı bağlantıyla katıldı. Zirve kapsamındaki konuşmasında Karabağ zaferine ilişkin mesaj veren Erdoğan, "Kardeşimiz Azerbaycan, Ermeni işgalindeki topraklarını destansı bir şekilde kurtarmış, bölgede yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. Karabağ'da önceliğimiz 30 yıllık işgalin tahribatını birlikte gidermektir. Bu süreçte de teşkilat olarak Azerbaycan ile tam dayanışma içinde olacağımıza inanıyorum" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Dönem başkanlığımız süresince açıklamış olduğumuz örnekler doğrultusunda teşkilatı güçlendirmeye odaklandık. Çalışmalarımızı küresel salgının meydan okumalarına rağmen kararlılıkla sürdürdük. Bu küresel felakete karşı mücadeleyi ancak güçlü dayanışma, bölgesel ve uluslararası iş birliği ile kazanabiliriz. Teşkilatın kuruluşundan bu yana arzu edilen işbirliği seviyesine ulaşılamadığı da bir gerçektir. 100 milyar dolar hedef için hep birlikte yoğun mesai harcamak mecburiyetindeyiz. 

Tüm dünyada salgının etkilerinin en fazla hissedildiği alanlardan biri turizm ve seyahat sektörü olmuştur. Etkileri en aza indirmek için Dünya Turizm Örgütü ilkeleri ile uyumlu bir dizi tedbiri yürürlüğe koyduk. 2021'in kayıpların telafi edildiği yıl olması için hazırlıklara şimdiden başladık. Sizlerle karşılıklı işbirliğini geliştirmeye hazırız. 

"AZERBAYCAN, ERMENİ İŞGALİNDEKİ TOPRAKLARINI DESTANSI BİR ŞEKİLDE KURTARDI"

Kardeşimiz Azerbaycan, Ermeni işgalindeki topraklarını destansı bir şekilde kurtarmış, bölgede yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. Bundan sonra önceliğimiz Karabağ'da güvenlik ve istikrarın tesisine yardımcı olmak, 30 yıllık işgalin tahribatını birlikte gidermektir. Bu süreçte de teşkilat olarak Azerbaycan ile tam dayanışma içinde olacağımıza inanıyorum.

İran'a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması, bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır.

Tüm üyelerimizi KKTC ile ilişkileri her alanda geliştirerek, maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya davet ediyorum."

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Recep Tayyip Erdoğan