Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yaptı: Tüm kesimlere önemli görevler düşüyor

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Fatih Medresesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Batı kültürü ve hayat tarzının tüm dünyayı istila ettiği" vurgusu yaparak, "Tüm kesimlere önemli görevler düşüyor" deyip çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Erdoğan arından yeniden restore edilen Ayasofya Fatih Medresesi açılış törenine katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Geçen hafta İstanbulumuzun sembollerinden olan Büyük Çamlıca Camii Külliyesi'nde İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdik. Bugün açılışını yaptığımız  Ayasofya Fatih Medresesi ile izleri silinmek istenen bir eseri daha şehre kazandırıyoruz. Burası, İstanbul'un Fethi'nin akabinde Ayasofya'nın bitişiğinde şehrin ilk medresesi olarak hizmete açılmıştır. Görüntüyü bozduğu gerekçesiyle yıktırılmıştır. Ayasofya'yı müzeye çeviren zihniyet, bu medreseye de tahammül göstermemiştir. Medrese, sessiz sedasız ortadan kaldırılmıştır. Tek parti zihniyetinin bu konuda sabıkası oldukça kabarıktır. Batılılaşma adına yapılanlar milletimizin hafızasında çok derin yaralar açmıştır. 

Bizans hayranı, Batı'dan çok Batıcı bu zihniyet, binlerce yıllık kültür hazinemizin değerini de bilememiştir. Kimi zaman ihmalkarlıktan kimi zaman rövanşist anlayışla yüzlerce eser yıkılmıştır. Yüzlerce cami satılmış, kiraya verilmiş ya da ahır olarak kullanılmıştır. Şu Suriçi var ya, burası 800'e yakın mescidin olduğu bir yer. Yıkılmış, satılmış, ahıra çevrilmiş vaziyette. Milletleri ayakta tutan kökler, kültür ve ilim alanındaki derinliğidir. Zaman ilerledikçe gelişen kültür hazinesi, onca saldırı ve yıkıma rağmen ecdadımızın asırlar boyu varolmasını sağlamıştır. 

"TÜM KESİMLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Özellikle Batı kültürü ve hayat tarzının tüm dünyayı istila ettiği günümüzde asli kimliğimizi koruyarak varlığımızı sürdürebilmemizin başka yolu yoktur. Bu konuda siyasetten belediyelere, sanatçılardan vakıflara, STK'lara kadar tüm kesimlere önemli görevler düşüyor. Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yaparken, buraları asıl sizlerin yaşatacağını hatırlatmak istiyorum. 

Kaynak: DHA

Recep Tayyip Erdoğan