Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Düşük faizli, TL cinsinden finansman desteği sağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Düşük faizli, TL cinsinden finansman desteği sağlanacak

Esnaf ve Sanatkarlarla İftar Programı'nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında ihracata dayalı üretim yapan ve döviz kazandıran turizm firmalarına yıllık yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla, TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı sunulacağını duyurdu.

Esnaf ve Sanatkarlarla İftar Programı'nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında ihracata dayalı üretim yapan ve döviz kazandıran turizm firmalarına yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı sunulacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İhracata dönük yatırımlara yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak yıllık yüzde 9’a varan faiz oranı ile Türk Lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9’a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk Lirası finansmanı sağlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"İhracata dönük yatırımlara ilave yıllık yüzde 9'a varan faizle, TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz. Harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak krediler için 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizme 150 milyar liralık kaynak ayırdık."

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti AK Parti haberleri Erdoğan haberleri düşük faizli kredi