Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan 19-22 Eylül'de ABD'ye gidecek

ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye gidecek. Önemli ziyaret 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenecek olan, Birleşmiş Milletler Liderler Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan'ın zirvede, göç, iklim değişikliği, terörizm gibi konularda mesaj vermesi bekleniyor. 

Öte yandan Erdoğan'ın ziyaret sırasında özel görüşmeler gerçekleştirmesi ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor. ABD Başkanı Biden ile bir görüşme olup olmayacağı yönünde ise resmi bir açıklama yapılmadı.

BIDEN SONRASI İLK ZİYARET OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve gelmesinin ardından ilk kez ABD'ye ziyaret gerçekleştirmiş olacak.

NEW YORK'TA TÜRK EVİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manhatan’daki Türk Evi’nin de açılışını yapması bekleniyor.

Amerikan bilişim devi IBM'den 1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in katkılarıyla satın alınan, 2013 yılına kadar Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu olarak hizmet veren binanın yerine Türkiye'nin aktif dış politikası, artan itibarı ve ihtiyaçlarıyla uyumlu 35 katlı gökdelen inşa edildi.

Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip Yeni Türkevi Binası, 171 metre yükseklikle hemen karşısındaki BM binası, yanındaki UN Plaza ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliğin yanında yer alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber cumhurbaşkanı erdoğan ABD