CHP'den Erdoğan'ın 'Anayasa' teklifine jet yanıt

Gündem haberleri CHP

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa' teklifine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Madem bu meseleyi gündeme getirdi... Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati suretle çıkarmakta samimiyse gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT

Kılıçdaroğlu "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabı Twitter'dan Erdoğan'ın açıklamasına yanıt verdi. Özel, "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz rahatsızlık yarattı.  Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün Anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclis'in işi olacak" dedi.

ÖZKOÇ: GETİRSİNLER GÖRELİM

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine ilişkin, “Teklifi görelim, getirsin görelim. Biz bir yasayı çok yalın haliyle getiriyoruz, karşı taraf bu yasanın genişletilerek anayasa değişikliği haline getirilmesini istiyor. Tam olarak ne istediklerini anladığımızda cevabımızı vereceğiz" dedi.

Özkoç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine ilişkin soru üzerine ise Özkoç, “Bizim teklif ettiğimiz kanun, kanunlaştığında sorunların üstesinden geliyor. Endişe ortadan kalksın istiyoruz. Erdoğan ‘bunun içine şunu da koyacağım, bunu da koyacağım diyor’, samimiyet görmüyoruz. Teklifi görelim, getirsin görelim. Biz bir yasayı çok yalın haliyle getiriyoruz, karşı taraf bu yasanın genişletilerek anayasa değişikliği haline getirilmesini istiyor. Tam olarak ne istediklerini anladığımızda cevabımızı vereceğiz" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya başörtüsü teklifi