CHP'nin başörtüsü teklifi! Erdoğan: Samimiyseniz bunu Anayasa düzeyinde çözelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP'nin başörtüsü teklifine yönelik, "Kılıçdaroğlu samimiyse bunu Anayasa düzeyinde çözelim" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugünkü grup toplantısını işaret edip "Herkesi Çarşamba günü ekran başına bekliyoruz" çağrısı yaparak, "Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de AK Parti grup toplantısındaki açıklamaları:

Ekim ayıyla birlikte 2023’e doğru şehir buluşmaları başlığı altında milletimizle yeni bir buluşma programı başlattık.  Unutmayınız bir sahayı ne kadar sıkı tutarsak milletimizin özellikle yalanları ve çarpıtmalarıyla yanlış yönlendirmek isteyenlerin gayretleri o derece akamete uğrayacaktır. Milletimizi seçimden seçime hatırlayanlarla aramızdaki farkı ortaya koyduk. Bizim için kimin ne yaptığının, ne söylediğinin bir önemi yok. Biz kendi işimize bakacağız. Birileri milletin menfaatini düşünmeyerek iki yüzlü tavır sergileyebilir. Ama bizim milletimize ne aldatanlardan ne aldananlardan olmama sözümüz var. Bizim her şeyin hesabını kitabını yapma sorumluluğumuz var. Muhalefet millete vaddettiği hiçbir sözün arkasında durmadı. Hatta tam tersini yaptılar. 

Heyecanla bizi dinleyen milletimizle bazı gerçekleri paylaşacağım. Verdiğimiz sözlerin yasama boyutunu tamamlayacağız. Gündemimizdeki tüm düzenlemeleri yasalaştıracağımıza inanıyorum. Göstereceğiniz gayret için şimdiden teşekkür ediyorum. Bu salonda son grup toplantımızı yaptığımız 15 Haziran'dan beri yurdun her yerinde hizmetimizi sürdürüyoruz.

İnşallah seçim programı ilerledikçe, vizyonlarımızı, programlarımızı, projelerimizi daha ayrıntılı bir şekilde milletimizle paylaşacağız. Seçimlere kadar önümüzde yaklaşık 8 aylık bir vakit var. Meclisin seçim takviminin başlamasıyla çalışmalarına ara vereceğini düşündüğümüzde geriye 5-6 aylık bir yasama süresi geliyor. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendirerek, verdiğimiz sözlerin yasama boyutundaki çalışmaları tamamlayarak milletimizin huzuruna çıkmayı planlıyoruz

GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ TUĞLA TUĞLA ÖRÜYOR, İLMEK İLMEK DOKUYORUZ

 Milletimize söz verdiğimiz şekilde güçlü Türkiye'yi tuğla tuğla örüyor, ilmek ilmek dokuyoruz. Ülkemizi 20 yılda asırlık hizmetlere kavuşturduğumuz gibi Türkiye Yüzyılını da gerçekleştireceğiz. Evlatlarımıza güçlü bir Türkiye bırakacağız. İnşallah 2023'te hizmete alacağımız büyük projelerle farklı bir yere geleceğiz.

Açılışınız yaptığımız Ankara Şehir hastanesi de Bilkent gibi geniş kapasiteye sahip. Ankara'yı iki dev projeye kavuşturduk. SSK kurumunun hastanelerinde hasta rehin alıyorlardı. Ülkemizin önündeki sorunların ve insanların sıkıntılarının çözümü mümkündü. Bu sorunların tek çözümü AK Parti, Cumhur İttifakıdır. Milletimize bu gerçeği gösterdiğimizde sandık yolu kendiliğinden açılacaktır. Ülkemize karşı saldırıları kurduğumuz mekanizmalarla birer birer devre dışı bıraktık. Küresel ekonomik krize rağmen büyümeyi sürdürdük. Pek çok yerde resesyon yaşanırken uluslararası kuruluşlar ülkemizle ilgili büyüme tahminini yükseltiyor. İstihdamda tarihimizin en büyük rakamı 31 milyona dayandık.

Bu ay sonunda TOGG'un banttan çıkış törenine katılıyoruz. Uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Ocak ayında ücretlerde yapacağımız artışlarla ülkemizde güzel havanın esmesini sağlayacağız.

Dünyanın önde gelen iktisatçılarıyla ülkemizdeki tek tük ekonomistler de faiz politikamızla aynı çizgiye gelmeye başladılar.

CHP BAŞÖRTÜSÜ MESELESİYLE İLGİLİ GÜYA GÜNAH ÇIKARIYOR

CHP, bizim yıllarca mücadelesini verdiğimiz başörtüsü meselesiyle ilgili güya günah çıkarıyor. Bu zatın neden böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta şaşırdık. Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifiyle önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Ama yine de biz söz üzerinde gidelim. İstiyorum ki milletimizi bu noktada aydınlatalım. Ülkemizde şu anda böyle bir mesele kalmadı. Bunu çözerek ülke gündeminden çıkardık. CHP lideri yanına bir iki tane başörtülü bayan alıp rozet takmakla sorunu çözdüğünü sanıyor. Bu zatın bir gece yarısı çıkıp artık yaşanmayan bir sorunla ilgili kanun teklifi vermesinin gerisindekini görmemiz lazım. Kanun teklifi diye Meclis’e sundukları metin, sorunu hem tüm boyutlarıyla kucaklamaktan, hem de arzu edilen şekilde çözmekten çok uzaktır.

Bugün Türkiye'nin gündeminde verdiğimiz mücadele sayesinde başörtüsü meselesi diye bir şey yoktur. Bu sorunun yaşanmasının başında CHP faşizmi yer almıştır. Milletimizin kültürüne geçmişine düşman olan CHP, geçmişte darbecilerle el ele vermiştir. Üniversitelerde kanuni olmadan bir günde kanun değiştiren bu CHP zihniyetidir. Bu faşist kafa, çıkarları için ülkemizdeki laikleri istismar etmiştir. Türkiye, Meclis’e başörtüsüyle girdiği için, kürsüden 'haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri' görmüştü. Bugün böyle bir sıkıntı var mı? Hayır. Başörtüsü tartışmalarını kökten çözecek Anayasa düzenlemesi yapmıştık. Sırf CHP faşizmini dizginlemek için yaptığımızın altını tekrar çiziyorum. 411 el kaosa kalktı manşetiyle duyurmuşlardı. Bu düzenleme Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmeseydi Türkiye başörtüsü tartışmalarını ta o zaman gündeminden tamamen çıkarmış olacaktı. Bu değişikliğin iptali için büyük bir keyifle Anayasa Mahkemesi'ne götüren kişi bizzat Kılıçdaroğlu'nun ta kendisiydi.

CUMA GÜNÜ ALEVİ KARDEŞLERİMİZLE İLGİLİ YENİ ADIM ATACAĞIZ

Önümüzdeki cuma yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projesini akamete uğratacağız.

Birkaç tane başörtülüyü yanına alıp milletimizi kandırmaya çalışıyorsun. Benim kızlarım bu işin mağduriyetini çektiler. Ben kızlarımızın bir tanesini İstanbul'da okutamadım. Türkiye'nin bir başka ilinde imam hatip okumak zorunda kaldı. 

 

TÜM ÖZGÜRLÜKLERİ CHP'YE RAĞMEN HAYATA GEÇİRDİK

 Kaset kumpasıyla bir yere gelenler ülkemiz için proje üretemezler. Bu meseleyi de geriden takip ederler. Bizim yaptıklarımızı kendileri yapmış gibi gösterme huyları burada da ortaya çıkmıştır. Hükümetimiz döneminde tüm özgürlükleri CHP'ye rağmen hayata geçirdik. Tüm engelleri onlara rağmen aştık. Kürt meselesi adı altında ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Bizim partimizde de iki tane kürt milletvekili var. Terör örgütlerinin tepelerini onlara rağmen ezdik. Terör örgütü destekçisi partiyle dirsek dirseğeler. CHP faşizminin aslında ne başörtüsü ne ülke gündemi umurundadır. Bunların yapmak istediği ülkemizi bağımlı kılarak kendi varlıklarını sürdürmektir. Kılıçdaroğlu, senin üst düzey yöneticilerin genç kızların başörtülerini çıkarmaya çalışmak için üniversitelerde ikna odaları kurmadı mı? Bunlar hastalıklı zihniyetini milletimize dayatmaktan vazgeçmediler. Görünen o ki vazgeçmeyecekler de. 

BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNİ ANAYASA DÜZEYİNDE SAĞLAYALIM

Eğer Kılıçdaroğlu teklifinde samimiyle başörtüsü meselesini Anayasa düzeyinde sağlayalım. Dürüstsen, samimiysen gel bu işi hep beraber çıkaralım. Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız. Biz kendi teklifimizi sunuyoruz. Ben arkadaşlarıma talimatı burada veriyorum. Başta Adalet Bakanımız olmak üzere arkadaşlarımız çalışmaları süratle hazırlayıp önümüze getirecek. Gerisi Kılıçdaroğlu'na kalmıştır. 

 

Erdoğan AK Parti Grup toplantısı