Bakan Yerlikaya, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Sayın Dimitris Kairidis ile Ankara'da görüştü

Ankara Gündem haberleri İçişleri Bakanlığı yunanistan göçmen
Bakan Yerlikaya, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Sayın Dimitris Kairidis ile Ankara'da görüştü

Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis'in bu sabah saatlerinde bir araya geldiğini açıkladı.

Son dakika haberi... 

Bakan Yerlikaya, bugün sabah saatlerinde başkentte Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis ile görüştü. Görüşmede, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele konuları ele alındı. Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. İki Bakanın görüşmede, bu alanlarda iş birliği ve güçlü ortaklık konusunda mutabık kalındığı aktarıldı. 

İKİ BAKAN SABAH SAATLERİNDE ANKARA'DA BİR ARAYA GELDİ

İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis'in bu sabah saatlerinde bir araya geldiğini duyurdu.

DÜZENSİZ GÖÇ İLE MÜCADELE ALANINDA İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRME KARARI ALINDI

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, iki Bakanın göçmen kaçakçılığı ile mücadelede yakın çalışma ve iş birliği sağlama konusunda mutabık kaldıkları bildirildi. Öte yandan, açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasında düzensiz göç ile mücadele alanında iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde karar alındığı da belirtildi. 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELEDE YAKIN ÇALIŞMA VE İŞ BİRLİĞİ SAĞLAMA KONUSUNDA MUTABIK KALINDI

İçişleri Bakanlığı tarafından iki Bakanın görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ile Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Sayın Dimitris Kairidis bu sabah Ankara'da bir araya gelmiştir. Her iki Bakan göçmen kaçakçılığıyla mücadelede yakın çalışma ve iş birliği sağlama konusunda mutabık kalmışlardır. Ayrıca düzensiz göçle mücadele alanında işbirliğinin güçlendirilmesi ve artırılmasına karar vermişlerdir."

 

 

Kaynak: DHA

içişleri bakanlığı Gündem haberleri Düzensiz göç