Bakan Koca'dan deprem zamanındaki iddialara tepki: Felaket üzerinden siyaset yapmayı akıl kabul eder mi?

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca TBMM
Bakan Koca'dan deprem zamanındaki iddialara tepki: Felaket üzerinden siyaset yapmayı akıl kabul eder mi?

Son dakika haberi... Bakan Koca TBMM bütçe görüşmelerinde deprem zamanındaki provokasyonlara da değindi. 6 Şubat günü benzeri görülmemiş bir felaketle karşılaşıldığını ifade eden Bakan Koca," Ömür boyu sürecek yastayız" dedi. Koca, "Felaket üzerinden siyaset yapmayı akıl kabul eder mi?" diye sordu.

Son dakika haberi...

Bakan Koca TBMM bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca TBMM bütçe görüşmelerinde deprem dönemindeki provokasyonlara da değindi. 6 Şubat günü benzeri görülmemiş bir felaketle karşılaşıldığını ifade eden Bakan Koca," Ömür boyu sürecek yastayız" dedi. Koca, "Felaket üzerinden siyaset yapmayı akıl kabul eder mi?" diye sordu. 

Bakan Koca'nın açıklamaları:

-6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz. Maddi hasar telafi edilebilir. Ayakta kalanların ruhlarındaki hasar on yıllarca sürer. Bir kez daha deprem bölgesi halklarına, ülke insanına geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimi sunuyorum.

-2 büyük depremde milletçe kardeşlerimizin yanına koştuk, eşi görülmemiş bir dayanışma gösterdik. Milletimiz devletinin yanında dağ gibi durdu. Bu süreçte eksiklerimiz elbette oldu. Fakat şu unutmamalı, felaketlerin eli ayağı bağlayıcı tarafları vardır.

-Şu sözüm yüreğinizde yankı bulsun isterim. Sağlık Bakanı olarak acımı içime gömerek yapılması gerekeni yapmaya çalıştım. Birlikte görev yaptığım tüm bakan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

-Yıllar boyu sürecek bir yastayız. Bakanlık olarak deprem bölgesi adına en üzücü tecrübelerimden birisi acil ihtiyaçlar için giriştiğimiz işlere 'göz boyama' yaftası vuruldu, 2 ay içinde kimin göz boyadığı ortaya çıktı. Felaket üzerinden siyaset yapmayı akıl kabul eder mi? 

-60 günde hastane yapılamaz denildi. Yatacağınız hastane bu mudur, dediler. Defne Devlet Hastanesi 60 gün olmadan 57. günde hasta kabulüne başladı. Bunu diyenler hakkımızı teslim etti mi, sözünden utandı mı, hastaneyi ziyaret etti mi? Özür dilediler mi ?Hakkımızı milletimiz teslim etti. 

-Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında yıllardır eleştirilen sivil hastanelerimiz için neler yaptığımızı anlattık. Tüm şehir hastanelerimiz için anlaşma için ödenecek en yüksek tutar belirlendi. Yapılan düzenlemeler ile 25 yıl olan sözleşme süresini ortalama 17-18 yıla indirdik. Vatandaşlarımızın vergileriyle bize emanet edilen kaynağı da en iyi şekilde kullanmaya gayret ettik. 

-Sağlıkta 'Beyaz Reform' yaptık, hekimler kamuya geçti. Eşi görülmemiş bir yasa çıkararak bu sorunu çözdük, sağlıkta şiddet yasası ile ağlık çalışanlarına en yüksek korumayı sizler getirdiniz. 360 0ek gösterge ve özlük hakları iyileştirmesi yapıldı. Son sınıf öğrenci ödemeleri asgari ücret oldu, deprem bölgesinde 6 hastane hizmete açıldı. Toplam bin 588 yataklı 10 acil durum hastanesi 10 ay sonra hizmete girecek. Acil sağlık istasyonları 3 bin 393 ambulans 5 bin 986 oldu. UMKE ATAK birimini kurduk. Medikal çalışmalar yapılıyor. Beyaz kod sayısı 1 milyon hastadan 12'ye indi. 

 

Kaynak: Haber Global TV