Bakan Çavuşoğlu, yangınlarda son durumu açıkladı: Bugün ve yarın kritik

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'daki yangınlardaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, bugün ve yarının kritik olduğunu söyledi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da 156 orman yangınının 147'sinin kontrol altına alındığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yangınlardaki son durum ve ülkelerden gelen uçak yardımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, bugün ve yarının özellikle poyrazın da etkili olması sebebiyle kritik günler olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan da devam eden yangınlardaki son duruma ilişkin bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, "Son 6 günde ülkemizde meydana gelen 156 orman yangınınn 147'si devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır" denildi. 

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"Poyraz şiddetli bir şekilde etkili oluyor. Bugün ve yarın kritik günler. Rüzgarla mücadele ve yangının durdurulması için. Herkes bugün çaba sarfediyor. Biz de elimizden geldiğince her türlü desteği veriyoruz. Antalya'da halen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı var. 

ÜLKELERİN UÇAK YARDIMLARI

Bir afet olduğu zaman, biz Türkiye olarak başka ülkelere yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin bize yardım etmesini de elbette kabul ederiz. Üstesinden gelebileceğimiz durumlarda teşekkür ediyoruz ama bu büyük bir yangın. Yangının başlaması ile birçok ülke bizi aradı. Biz de kendilerine sorduk, neler yapabilirsiniz, ne verebilirsiniz diye. Bizim en çok ihtiyacımız olan uçaktı.

"DIŞARIDAN YARDIM GURUR MESELESİ DEĞİL, BU BİR AFET"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias da beni aradı. Kendisine döneceğimizi söyledim. AB tüm ülkelere duyuru yaptı. Uçak gönderebilecek ülkeler Hırvatistan, Fransa ve İspanya'ydı. Romanya'nın da uçağı vardı, arkadaşlar incelediler, bizim yangına pek uygun değildir. Başka ülkelerden de teklif geldi. Uygun olanlarda temasa geçtik. Duyurudan sonra 4 ülke geri döndü, Fransa gönderemeyeceğini söyleyerek Macron'un danışmanı büyükelçimizi arayarak söyledi. Tekliflerini geri çekmiş oldular. Bu gurur meselesi yapılacak bir konu değildir, bu bir afettir. Almanya'dan da bir bilgi geldi, helikopterleri gönderin diye talep ettik, bugün gelen bilgiye göre, Almanya da kendi helikopterlerini sel afetlerinin olduğu yerlerde kullanacağını söyledi."

ÇAVUŞOĞLU, HAYDAROV İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemalettin Haydarov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Görüşmede, devam etmekte olan yangınlardaki son durum ele alındı. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika | Bakan Çavuşoğlu