11 yıl sonra bir ilk! Türkiye ve Mısır'dan ortak açıklama: İki ülke ilişkilerini üst düzeye çıkaracağız

Gündem haberleri Mısır Türkiye Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile görüştü. İki bakanın düzenliği ortak toplantıda Mısır ve Türkiye ilişkilerinin en üst düzeye çıkarılacağı vurgusu yapıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri'nin daveti üzerine bugün Kahire’ye resmi ziyarette bulundu. Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Türkiye’den Mısır’ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı oldu. İkili görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya geçildi.

11 yıl sonra bir ilk! Türkiye ve Mısır'dan ortak açıklama: İki ülke ilişkilerini üst düzeye çıkaracağız - Resim : 1

İKİ BAKANDAN ORTAK AÇIKLAMA

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Şukri'ye sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Bundan sonra birbirimizi daha sık göreceğiz. Özellikle deprem sonrasında bize verdikleri destek için Mısır hükümeti ve halkına teşekkür ediyorum. Halkımız bunları hiç bir zaman unutmayacak. İlişkilerimizi normalleştirmek adına somut adımların atılıyor olmasından son derece memnunuz. Bugün bölgesel konuları da değerlendirdik. İki ülke ilişkilerini en üst düzeye çıkaracağız. Sürecin canlandırılması için tüm mekanizmaları işleteceğiz.

Akrabalık ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Ulaştırma ve turizm ile ilgili bazı hatların tekrar açılmasında fayda var. Aradaki boşluğu doldurmak için her zamankinden daha çok teşvik yapılacak. Açığı doldurmak için yoğun çalışmamız gerekiyor.

ERDOĞAN VE SİSİ GÖRÜŞMESİ

Doha'daki görüşmenin ardından cumhurbaşkanlarımız kendilerinin tekrar bir araya gelmesi için bizden çalışma istemişlerdir. Bugün biz bir araya geldik en kısa süre için kendilerini ülkemizde ağırlamayı istediğimizi ilettim. Karşılıklı buluşma için gerekli adımları atacağız. Seçimden sonra Sisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya gelecektir. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Zamanına kendileri karar verecektir.

11 yıl sonra bir ilk! Türkiye ve Mısır'dan ortak açıklama: İki ülke ilişkilerini üst düzeye çıkaracağız - Resim : 2

Mısırlı Bakan Şukri'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Sürecin hedefine ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Geçmiş yılların telafisi için umutluyuz. Süreç başladıktan sonra gördük ki bakış açılarımız aynı

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kahire son dakika