Bahçeli'nin Öcalan çağrısına Özgür Özel'den ilk yorum: Bizim için kıymetli

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri Özgür Özel CHP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin Öcalan çağrısıyla ilgili olarak Özel "Ülkede barış olacaksa bu bağlamdaki sözlere kıymet veriyoruz. Terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz" dedi. Özel, "El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. 

Özel'in açıklamalarından satır başları: 

YENİDOĞAN ÇETESİ

Sağlık Bakanı Memişoğlu'na istifa çağrısı

19 Hastanenin 18'i daha yeni kapatılıyor. Savcı tehdit edilmese o hastanede çalışmalar devam edecek. Teknik takipte bebekler ölüyor. Nisan'a kadar ölmeye devam etmiş. Mesele kolay kolay çuvala konulacak mesele değil. Gözü dönmüşlüğe olanak sağlayan bu iktidar başına gelenlere şaşırmasın. Şu anki Sağlık Bakanının toplumla inatlaşmaması için görevi bırakması lazım. Mayısta gözaltılar başlıyor ama hastaneler açık bulunuyor. İnfial başladıktan sonra şimdi hastaneleri kapatıyorlar. Bebekler nisana kadar ölmeye devam ediyor. İlk yapılması gereken şu anki sağlık bakanının soruşturmamayı gölgelememek için görevi bırakmasıdır. Kendisini kişisel sebeplerle değil, ilkesel sebeplerle istifaya davet ediyorum. Kanun önünde, her şeyin ortaya dökülmesi gerekirken bakanlıkta olması gerçekten olmaz. Eğer aklanırsa tekrar gelsin bakan olsun. Şu an işgal ettiği konum gerçekten sorunlu bir durumdur. Arkadaşlarımız geçmişteki sağlık bakanı ve hastanesi hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Denetmenlerin baskı altına alındığı sayıştay raporlarında var. 19 hastanenin ibreti alem için biran önce kamulaştırmalıdır.

Hem bundan önceki hem de hastanesi kapatılan bakanla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Özel hastane sayısı yüzde 111 artmış durumda. Görünen o ki; bu iddianame görünen buz dağının deniz üzerindeki bölümüdür. Özel hastanelere yapılan denetlemelerde, denetmenlerin baskı altına alındığı bildiriliyor.

SAĞLIKTA DENETİMSİZLİK VE YOLSUZLUK

Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun tıbbi malzeme üzerine çalışan firmasıyla ilgili SGK'nın kurum zararı 15 milyar TL ve hasır altı edildi. Türkiye'deki emeklilere verilen zammın miktarı ise 33 milyar TL. Yani şunu görmemiz gerekiyor ki hem Sağlık Bakanlığı'nın hem SGK'nın yeniden revize edilmesi ve liyakata göre donatılması gerekiyor.

Algı çalışması, çetenin içinde CHP var. O dakika attık partiden. Bu soruşturmada önceki bakanınızın hastanesi var, 19'da 18 hastanede yandaşlarınız var. Ortaya bir isim atıp karartma yapmaya çalışıyorlar. Hangi görüşten olursa olsun cani canidir; bebeğin sağlığına mâl olanların yeri de cezaevidir.

Devlet, FETÖ'nün mallarını OHAL ile nasıl kamulaştırdıysa, şu an OHAL'e gerek yok biz buradayız. Bu 19 hastanenin ibret olması için bilabedel kamulaştırmalıdır.

FETÖ ELEBAŞININ ÖLÜMÜ

Sınavlarda, mülakatlarda, kurumlarda mobing yapıp gençlerin yoluna taş koyanlar hesap verecek.

Dün Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı öldü. Bu ülkeye çok büyük kötülük etti. Soruları çaldırdı, başarısız ettiği gençler, mülakatta elettiği memurlar, kurumlarda mobbing yaparak işinden ettikleri, bu dünyada adalet önünde hesap veremeden, sözde müttefik ABD'nin onun hamiliğine soyunması ve onu oradan alamamak da ne kadar beceriksizlik olduğunu hele hele ver papazı al papazı deyip Rahip Brunson'u gönderip papazı alamayanlar şimdi konuşuyorlar.

Fethullah Gülen öldü gitti ama günah kapısı açıktır arkadaşlar. Yazılmaya devam edecektir. Ama ona ne kadar yazılıyorsa, ona ne istediyse verenlerin de günah defterine de bunlar işleniyor.

TBMM'DE BÜTÇE KONUSU

Bütçede etkili muhalefetini izleyeceğiz. Grubumuzda bütçe görüşmeleri bugün başlıyor. En demokratik hakkın bütçe hakkı olduğunu biliyoruz. 

SOMALI MADENCİLERİN ZAFERİ

Bağımsız Maden-İş Soma'nın onurudur. Sendika ile ilgili benim ortak şehitlerim var. 52 gün Ankara'da durdular. 6 maddelik kazanımlarla maaşlarını alacak duruma geldiler. 

ASGARİ ÜCRET RAKAMI

Asgari ücrete vereceğiniz her mücadelenin yanındayız. 30 bin liranın altındaki asgari ücreti kabul edenle gönül bağı kuramayacağız. 30 bin liranın altındaki asgari ücret kabul edilemez. 

Alman gazeteci sordu; Siz Almanya'daki mültecilerin gelmesi ya da Suriye'den yeni mültecilerin Avrupa'ya gelmemesi için nasıl bir işbirliği yaptınız? Erdoğan cevap verdi; mültecilere kapımız hep açık olmuştur, Lübnan'dan gelen olursa onlara da kapımız açıktır. Esad'la görüşüp anlaşıp eldeki Suriyelileri memleketlerine yollamaya, bunun için AB'nin ekonomik katkısını almaya uğraşacağına, Suriye'den gelene kapımız açık demektedir.

BAHÇELİ'NİN ÖCALAN ÇAĞRISI

Kapalı kapılar altında birtakım müzakereler yürütülüyor. Sözler alınıp sözler veriliyor. Bahçeli'nin kendi iradesiyle "tecrit kaldırılsın. Abdullah Öcalan kürsüye gelsin. Örgüte silah bırakma çağrısı yapsın" diyen bir dille karşı karşıyayız. Türkiye'de bir daha kan akmayacaksa anaların gözünden yaş akmayacaksa. Ülkede barış olacaksa bu bağlamdaki sözlere kıymet veriyoruz. Terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz. Geçmişte bizim söylediklerimize ne iftiralar ne hakaretler yapıldı. Devlet bey bu sözü söyledi ki o her zaman döner, diye doğru bildiğimiz şeyleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz. 

Devlet Bey el yükseltti sen de yükselt diyorlar. El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Varsanız hep beraber yapalım. Gelin her Kürt'ün kendisini Manisalı Özgür Özel kadar Rizeli Erdoğan kadar Bahçeli kadar, Edirneli kadar, Laz kadar eşit hissettiği öteki hissetmediği, demokratik siyaset kanallarının hepsinin açık tutulduğu, kimsenin içerilerde tutulmadığı, öğrencilerin akademisyenlerin haklarınn yenmediği, tüm demokratik haklarının dünya standartlarında kullanıldığı ülke yapalım. Demokrasi, kardeşlik teklif ediyorum. Biz buradayız Devlet Bey. CHP burada, aklı da ruhu da TBMM'de.