Ankara'da Meral Akşener-Mansur Yavaş görüşmesi! İlk açıklama geldi...

Meral Akşener Mansur Yavaş İYİ Parti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i parti binasında ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Yavaş, CHP lideri Özgür Özel’in selamlarını getirdiğini belirterek, "Bundan sonra bir gelişme olur mu olmaz mı onu bilmiyorum" dedi.

İYİ Parti, 31 Mart'taki yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararı almıştı. İYİ Parti lideri Akşener de, büyükşehirlerde kendi adaylarını göstereceğini açıklamıştı.

İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul için, özellikle de Ankara için Mansur Yavaş'ı desteklemesi taleplerinin ise parti yönetimine teşkilatlarca iletildiği belirtiliyordu.

Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday gösterilmesi konusunda görüşlerin de teşkilatlardan genel merkeze iletildiği belirtiliyordu. Bu gelişmeler ışığında, Ankara'da bugün kritik bir görüşme gerçekleşti.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i parti binasında ziyaret etti. 

"BUNDAN SONRA BİR ŞEY OLUR MU OLMAZ MI BİLMİYORUM"

Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak tarafından karşılandı.

Yavaş ve Akşener’in görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü. Yavaş, görüşmenin ardından çıkışta yaptığı açıklamada, Akşener'e, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in selamlarını ilettiğini söyleyerek, "Bundan sonra bir gelişme olur mu olmaz mı, bilmiyorum. İçerik olarak bir şey iletme durumunda değildim. Çünkü iki partinin de yetkili kurulları var. Sadece selamlarını ilettim, bu kadar. Daha sonrasında herhalde parti kurulları gerek görürlerse, bir açıklama yaparlar. Bu nezaket ziyaretiydi" dedi.

Merak Akşener’in, yerel seçimlerde kendisini destekleme konusunda bir değerlendirme yapıp yapmadığıyla ilgili soruya Yavaş, "O konulara girmedim. Çünkü benim öyle bir şeyi talep etme yetkim yok. Sadece yeni seçilen genel başkanımızın selamlarını ilettim" cevabını verdi. 

Akşener-Özel görüşmesi olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine de Yavaş, buna genel başkanların kendilerinin karar vereceğini söyledi. 

YAVAŞ'IN CHP'DEN ADAY GÖSTERİLMESİ BEKLENİYOR

Mansur Yavaş'ın CHP kurultayında delege olarak oy kullanması CHP adayı olarak yoluna devam edeceği anlamına geliyor.

İYİ Parti'nin CHP'nin adayına destek verip vermeyeceği konusunda da bugünkü görüşme kritik.
Destekleme eğilimi çıkarsa Akşener'in bunu yetkili organlara sorması bekleniyor. Akşener bu konuları ise İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'nda gündeme getiriyor.

Kaynak: Haber Global TV