Akşener'den Lütfü Türkkan olayına ilişkin açıklama

Meral Akşener İYİ Parti
Akşener'den Lütfü Türkkan olayına ilişkin açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına ilişkin küfrü hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, Lütfü Türkkan'ın büyük tepki çeken küfrüne ilişkin, "Lütfü Türkkan bir hata yaptı. Karşısındaki, Genel Başkanına hem de kadın genel başkanına, ağıza alınmayacak küfürler hakaretler etmiş, ahlaksız bir adam da olsa, koruma içgüdülerine, sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi bunu gerektirirdi hislerine yenik düştü. Elbette bunu maruz görecek değiliz" dedi. 

Akşener'in açıklamaları:

Onlar sinir uçlarımızla oynadıkça biz sakin olmaya mecburuz. Bizim siyasetimizde kavga, birlik, kardeşlik vardır. Karşımızda değerlerimizi ayaklar altına almış kirli bir anlayış var. Tam da bu nedenle geçen hafta bu durumu hatırlatmış ve uyarmıştım. Milletimizin ayağına gitmemizden, memleketi karış karış dolaşmamızdan rahatsızlar. Bunu iktidarları için en büyük tehlike olarak görüyorlar. Bu yüzden her tür kötülüğü yapacaklar ama biz yolumuza devam edeceğiz. Geçen cuma talihsiz bir olay yaşadık. Bu olay üzerinde tepindikçe tepiniyorlar. Rakibinizin milletvekili hata yaptıysa elbette siz de üstüne yürüyeceksiniz.

LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI

Lütfü Türkkan bir hata yaptı. Karşısındaki, Genel Başkanına hem de kadın genel başkanına, ağıza alınmayacak küfürler hakaretler etmiş, ahlaksız bir adam da olsa, koruma içgüdülerine, sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi bunu gerektirirdi hislerine yenik düştü. Elbette bunu maruz görecek değiliz.

Yalnız bu olay vesilesiyle AK Parti mensupları gönüllerindeki şehit ve şehit yakını ve kadın hassasiyetini keşfettiler. Muhalefetten, STK'lara kim varsa demediğini bırakmadı. Kendi eliyle rafa kaldırdığı İstanbul Sözleşmesi'ne kadar işi getirdi.

"TERÖRİSTLERİ DEVLETİN TELEVİZYONUNA ÇIKARANLAR BİZE AHKAM KESEMEZ"

Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk'ün anasına "genelevde çalışıyor" diyenler oldu sarayda kabul edildiler. Bu ülkede başı açık kadın perdesiz eve benzer ya satılıktır ya kiralıktır denildi, elini uzatıp çekil şuradan diyen olmadı. Ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri devletin televizyonuna çıkaranlar bize ahkam kesemez. Şehitlerimizin yakınları konuşulurken yayını kestirenler bize ahkam kesemez. Habur rezaletinde çadır mahkemeleri kurulduğunda orada çalışan Kürt bir öğrencim beni aradı, 2010'da. Ağlayarak aradı, teröristler rahatsız olmasın diye Türk Bayrağı ve Atatürk resmi o çadır mahkemelerinden çıkarıldı hocam, yanıyoruz dedi. Ben onu kamuoyunda paylaştım, Meclis gündemine geldi ve kulağın üzerine yatıldı. Türk Bayrağını çıkaranların bize edecek tek kelime sözleri olamaz. 

Lütfü Bey hata yaptı sorumluluğunu aldı, bundan sonrası bu özrün karşılığı nedir, onu anlamaktır. Bundan sonraki fasılda hukuktur. Yanlışını kabul etti. Sayın Erdoğan şimdi sen ve arkadaşların için de hesap vakti. Vakit muhasebe vakti sayın Erdoğan. 

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'UN SÖZLERİNE TEPKİ

Meclis Başkanı oraya gelmiş, size kaç adam lazım dedi. Ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Gazi Meclis'in gücünün tırpanlanmasına sessiz kalan başkanının tavrına bakar mısınız? Biz başkan olduğu kurumun itibarını savunuyoruz o aklınca espri yapıyor, yazıklar olsun.

Artık millet bizi çağırıyor. Biz de il il, ilçe ilçe memleketi geziyoruz. Zannetmeyin gürleyerek bizi geri çekeceksiniz. Her dükkanın içinde provokasyon yaptırabilirsiniz. Biz milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener iyi parti Mustafa Kemal Atatürk lütfü türkkan