AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: En büyük arzumuz kalıcı ateşkes ve barış anlaşması

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına ilişkin, "En büyük arzumuz kalıcı ateşkes ve barış anlaşmasının imzalanması" dedi.

AK Parti MYK toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. 

Çelik'in açıklamaları:

18–24 Mart Yaşlılar Haftası. Pandemi döneminde yaşlılarımız çok sıkıntı çektiler, devletimiz tüm imkanlarıyla yanlarında olmaya çalıştı. Hükümetimiz pek çok projeyi hayata geçirdi. Geçmişimizle geleceğimiz arasındaki hikmetli köprüleri onlar sayesinde kuruyoruz. Hükümetimiz tarafından hazırlanan yaşlanma vizyon belgesi, yaşlılarımızın haklarının garanti altına alınması bakımından yol göstericidir. 

İskeçe'de bulunan Osmanlı dönemi mezarlığına dönük bir eylem oldu. Bu çerçevede Yunanistan makamlarının Osmanlı eserlerine dönük, Müslüman Türk toplumuna dönük eylemler karşısında hassas olmasını bir kez daha ifade ediyoruz. 

"EN BÜYÜK ARZUMUZ KALICI ATEŞKES VE BARIŞ ANLAŞMASININ İMZALANMASI"

Önümüzdeki günlerde Hollanda Başbakanı Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanımızın Brüksel ziyareti gerçekleşecek. 24 Şubat-17 Mart arasında 35 liderle 38 görüşme gerçekleştirdi sayın Cumhurbaşkanımız. Türkiye'nin Montrö uygulama kararlılığı, diplomatik kararlılığı konusundaki iradesi herkes tarafından takdir edilen bir durumda. En büyük arzumuz kalıcı ateşkes ve barış anlaşmasının imzalanması. Sayın Putin ve Zelenski'nin bir araya gelmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın NATO Zirvesi görüşmeleri süreci belirleme konusunda kritik olacaktır. Barışın yegane zemini diplomasi. 

ADANA'DA ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI

Adana'daki olaylarla ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, medyada bu orantısız şiddetin sistematik hale getirildiği gibi bir algı oluşturulmaya çalıştığını ifade ederek, "Bu tür bir şiddet kullanımı meşru görülemez, bunu topyekun reddediyoruz" dedi. 

Haftada bir gün izinsiz provokasyonlar yapılıyor. Son 3 5 yıldır özellikle de oradaki olaylara müdahale ederken büyük bir toleransla görevlerini yerine getiriyorlar. Orantısız güç asla kabul edilemez, soruşturma açıldı ve gereği yapılacak. 

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇILIŞI

Kanunlar çerçevesinde bu büyük eserlerin hayata geçmesini engellemek Türkiye'yi felç etmeye çalışmaktır. CHP Genel Başkanı ben iktidara gelirsem şunları serbest bırakacağım diyor. Hukuktan bahsedip hukuksuz eylemleri art arda sıralamak bir adet haline gelmiştir. Ben bu projeyi gerekli görmüyorum diyebilirsiniz, demokratik sınırlar içinde hareket edersiniz. Ona da millet karar verir. Siyasi açığınızı tehditle kapatmaya çalışırsanız bu şüphesiz ki hukuk dışı bir davranış olur.

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM VE EMEKLİ İKRAMİYESİ

Tabii bu tip çalışmalar hangi takvimde gerçekleşir bunu bakanlık yapabilir. Bu konu bizim her zaman gündemimizdedir. Emeklilerimizin çalışanlarımızın konumu ve korunması her zaman gündemimizdir. Bahsettiğiniz şekilde bir düzenleme yapılacak noktasında değilim. Uygun bir durum oluştuğu zaman bununla ilgili açıklama yapılır ancak hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin mevcut durumlarını iyileştirmek için her zaman bir çalışma yapıyoruz.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti Ömer Çelik Recep Tayyip Erdoğan