Son dakika AK Parti Sözcüsü Çelik: Pençe-Kilit Operasyonu'nda Türkiye, meşru müdafaa hakkını kullanıyor

AK Parti

AK Parti Sözcüsü Çelik MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu'nda Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade eden Çelik, "Operasyonu BM'nin 51. maddesine dayanarak yapıyoruz. Mehmetçiğin hedefine ulaşacağından şüphemiz yok" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Diyarbakır anneleri, inşallah bayramda evlatlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarlar. 

MESCİD-İ AKSA'DAKİ İSRAİL SALDIRILARI

Mescid-i Aksa, Kudüs'ün kırmızı çizgimiz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Mescid-i Aksa dokunulmazdır. Bu saygı çerçevesinde davranıldığı zaman tüm bayramları kardeşçe ve barış içerisinde kutlamak mümkündür. Bu derece şiddet, elini kaldırıp hiçbir hareket yapmayan insanlara fiziken saldırmak... Bunlar kabul edilemez. Bütün bu şiddet eylemlerini kınadığımızı ifade ediyorum. 

Cumhurbaşkanımız, sayın Abbas ile görüştü. Hassasiyetini bir kez daha ifade etti. 

KUZEY IRAK'TA PENÇE-KİLİT OPERASYONU

Bugün sabah itibariyle Türkiye, meşru müdafaa hakkını kullanarak Pençe-Kilit Operasyonu'nu başlattı. Terör örgütünün hazırlıklarını tespit ettikten sonra düzenlenen bir operasyon. 

Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanarak Pençe - Kilit operasyonlarını başlattı. Burada BM'nin ilgili maddesinin bize sağladığı haklardan yararlanarak bu terörle mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Terör örgütünün yerleştiği yerler hedefte. Operasyonu BM'nin 51. maddesine dayanarak yapıyoruz. Mehmetçiğin hedefine ulaşacağından şüphemiz yok.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNDE NORMALLEŞME DÖNEMİ

Pandemi uzun müddet birçok çalışmalarla güçlü şekilde yönetilmeye çalışıldı. Tabii ki eski halimize tam dönmedik ama oraya doğru ilerliyoruz. Hem tedbirlerimizi alarak hem de normalleşmeye dönük kademeli geçiş yapmayı planlıyoruz. Vaka sayısının 5 binin altına inmesi son derece önemli. Bugünlere gelmişken o zor günlerde uğraşan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Müthiş bir vatanseverlik destanı yazarak tüm dünyadaki sağlık çalışanlarına örnek olup bugünlere gelmemizi sağladılar. Sağlık çalışanların gayretlerini hiçbir zaman unutmayacağız. 

2053 LOJİSTİK ANA EYLEM PLANI

Dünya yeni bir kritik dönemi girmişken birçok tedarik zincirinin aksamaya başladığı bir dönemde Türkiye güçlü bir şekilde kendi ajandasını uygulamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, 2053 Lojistik Ana Eylem Planı'nı açıkladı. Bu kapsamda 189 milyar dolar bütçe ayrılacak.

Cumhurbaşkanımız, şehirleşme ve vatandaşlarımızın konut edinmesi gibi konularla yakından ilgileniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ide sosyal konut projesi için çalışıyoruz. Haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyuracak. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Buça ve İprin'den gelen görüntülerden sonra ve Donbas bölgesindeki hareketlilikten sonra barış umudunun azaldığı bir tablo ortaya çıktı. Savaşın ne kadar mantıksız olduğu ve yıkım olduğu tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Atatürk'ün, "Savaş zorunlu değilse cinayettir" ifadesinin ne kadar doğru olduğu bir kez daha görülmüş oldu. İstanbul'daki müzakere sürecinin desteklenmesi çok önemlidir. Putin ile görüşen Avusturya Cumhurbaşkanı, "Beni iyimser yapan tek şey Putin'in Türkiye'deki müzakerelere sıcak bakmasıdır" dedi. Türkiye'nin barış için yürüttüğü müzakere süreci çok önemlidir. 

DONBAS BÖLGESİNDEKİ DURUM

Donbas'ta çok daha can yakıcı günlerin gelebileceği görülmektedir. Rusya- Ukrayna arasındaki savaşı bitirse bile bu süreç pasif bir barış oluşturacaktır. Türkiye'nin şimdiden yürüttüğü müzakere süreci son derece kritik olacaktır. Rusya, ABD, AB tüm sürecin nasıl yönetileceğiyle ilgili.. Türkiye'nin çabası daha iyi anlaşılacaktır. 

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ VE ABD'NİN PKK DESTEĞİ

ABD'nin, PKK'ya verdiği destek büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bir NATO müttefikinin tehdit olarak gördüğü bir terör örgütünün hiçbir şekilde bir başka NATO ülkesinin destek vermemesi gerekir. Hem NATO'da olup hem de birbirinizi zayıflatmaya yönelik eylemler içerisinde olmanız kabul edilemez. Türkiye'ye silah doğrultan terör örgütlerine kim destek verirse versin, sonuçta verilen silahlarla birlikte o terör örgütleri imha edilmeye devam ediyor. 

F-16'LARLA İLGİLİ SON DURUM

30 Ekim 2021'de Roma'da Biden-Erdoğan görüşmesinde kararlaştırılan Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması resmen hayata geçti. Bir de F-16 meselesi var. Bakanlığımız 40 adet yeni F-16 uçak alınması ve 79 tanesinin seviyesinin yükseltilmesi için talepte bulundu. Heyet, bazı bazı incelemelerde bulundu. NATO müttefikleri arasında adı koyulmamış birtakım ambargoların olması mantıksızdır. Birtakım sonuçların alınması yakın zamanda mümkün olacaktır. Herkes güvende değilse hiç kimse güvende değildir. Bütün NATO müttefikleri aynı anda güvende değilse hiçbir NATO ülkesi güvende değildir. 

FRANSA'DAKİ SEÇİMLER

Yakından takipteyiz. İç meseleleri bununla ilgili yorum yapmayacağım ama Müslüman ve göçmen düşmanlığının Avrupa'da bu kadar normalleşmiş olması Avrupa demokrasisini zehirleyen bir durum. bu aşırı sağın söylemlerine normal zamanlarda tavır alınmadığı için bunlar ortaya çıkıyor. Avrupa'nın çeşitli yerlerinde yapılan seçimlerde merkez sağ ve aşırı sağdan gelen adayların arasındaki oy farkının bu kadar azalmış olması herkesin düşünmesi gereken bir mevzudur. Bu durum bütün dünya için kötüdür. Bunu dünyanın daha çok düşünmesi gerekiyor. 

KÜLTÜR VE SANAT CAMİASIYLA İFTAR PROGRAMI

Kimlik siyaseti demokrasileri zehirleyen bir şey. Türkiye'de sanat alanında kimlik siyasetinde aşırı bir doz var. Ne zaman bu tip bir şey gündeme gelse entelektüel bir tartışmadan çıkıp siyaset tartışmasına dönüşüyor. Erdoğan, toplumun hemen hemen her kesimiyle iftar sofralarında bir araya gelmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın eskiden beri üzerinde durduğu eski bir gelenek bu. 

İTTİFAKLARLA İLGİLİ GELİŞMELER

İkinci, üçüncü, dördüncü ittifak şeklinde gidiyor bu iş. Bunu takip etmek AK Parti açısından herhangi bir şekilde tercih edilen ya da üzerinde durulan bir konu değil. Sürekli ayrı sesler çıkıyor. Bu giderek Türkiye'deki siyasi gündemlerle ilgili farklı siyasetlerin değerlendirileceği bir gündemden çıkıp bu 6'lı mekanizmanın kendi iç sorunlarına dönülüyor. Bu bizim için enerji verilmesi gereken bir durum değil. 

KARAMOLLAOĞLU'NUN TARTIŞILAN SÖZLERİ

Karamollaoğlu'nun Suriye'deki olayları Türkiye'nin başlattığı ile ilgili söylemleri çok ama çok büyük bir haksızlık. Cumhurbaşkanımız Esad'a tavsiyelerde bulundu ve Esad, kapıları açıp Türkiye'den kendisine yardım için heyetlerin gelmesini istemişti. Türkiye, Suriye ile bu ilişkileri kurup da, Arap Baharı'nın olumsuz bir hale gelmemesi için tavsiyelerde bulunurken Batı bizi haydut bir devlette iş birliği yapmak konusunda suçlamışlardı. Cumhurbaşkanımız Suriye halkının faydası için adımları atması için tavsiyelerde bulunurken Türkiye'ye eksen kayması içinde diyorlardı. Biz de "Eksen kayması yok, Türkiye'nin ekseni Ankara'dır" demiştik. Arap Baharı'nın getirdiği büyük dalgayı değerlendirdikten sonra devlet ve toplum arasındaki açığın kapatılması için bu değerlendirmeleri gündeme getirmişti. Ne zaman Suriye'de, halkın tamamını ortadan kaldırmaya yönelik bir tablo ortaya çıktı o zaman Cumhurbaşkanımız sesini yükseltti. Nükleer silah kullanıldı müdahale edilmedi. Türkiye o zaman ne önerdi? Yine iş bu noktaya gelmesin diye, dedi ki "Türk sınırından itibaren 30 km uçuşa yasak bölge oluşturulmasını" söyledi ama ona da yanaşmadılar. 

CHP'DEN AYM'YE SEÇİM KANUNU BAŞVURUSU

Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkınca yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor. CHP, hiçbir zaman bunların farkında değil. AK Parti ne zaman toplumun önünü açacak bir hamle yapsa, CHP'yi bir siyasi organ gibi değil de AYM'ye başvuru yapan bir dernek gibi görüyoruz. Herkes siyaset yaparak bunu ortaya koysun. Aynı şey güçlendirilmiş parlamenter sistem için de geçerli. Bu sistem varken CHP'den bu sistemi geliştirecek bir hamle gördünüz mü, hayır... Parlamenter sistem içerisinde anayasa yapalım dedik, hiçbir zaman komisyona teklifini zamanında vermemiştir. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti AK Parti haberleri son dakika AK Parti haberleri Ömer Çelik Ömer Çelik haberleri